Copiii de bani gata


   Simt așa o scârbă în mine când aud de copiii de bani gata; și aici mă refer la „copiii” care între timp au devenit adulți (dar numai fizic, mental din păcate se vor dezvolta mai greu), poate că am auzit, am văzut și am trăit prea multe întâmplări cu aceste creaturi arogante care chiar cred că ei le-au trăit pe toate și sunt buni la toate, dar mai ales cred că sunt buni să dea sfaturi - BLEAH! mi-e silă de copiii  ăștia care, poate că, nu ei dețin vina cea mai mare - ci părinții lor, care le insuflă încă din fragede vârste - aroganțe și bășinele! Au dus și ei gunoiul 20 de metri și drept răsplată au primit un bilet la mare - și au impresia că au muncit pentru asta și că merită din plin! apoi își fac curat în cameră și primesc pentru asta o mașina...(am dat doar niște exemple banale dar reale). Poate că mai demult i-aș fi invidiat, și mi-aș fi dorit și eu să fiu ca ei, dar când în fiecare zi găsesc bășinoși care îmi demonstrează câtă prostie și aroganță pot îngloba , mi-e teamă că aș fi fost obligat să iau și povara aceasta și - Nu mulțumesc! nu vreau! Îmi pare bine pentru ei, sunt - poate - norocoși, dar eu nu pot sa accept sfaturi de la copii din ăstia - refuz să cred ca au experiențe în viața lor care ar  putea să mă ajute în vreun fel. E ca și cum aș accepta sfaturi de la o legumă, care crește fără să simtă nimic în afară de tratamente speciale ca să se facă cât mai mare.
  
   Chiar azi un mucos de bani gata, a dat un reply la un comentariu de-al meu, - în care prezentam situația jalnică în care se află sistemul de învățământ din România, ce salarii mizere, care nu ar acoperi nici chiria măcar - îmi spunea că de ce mă plâng?, și de ce nu scriu și eu o carte (cred că el face jurnalismul și de aici sfaturile astea „înțelepte”), de ce nu îmi continui studiile, să fac un master (pe care l-am și terminat de altfel - dar la salariu tot debutant te numești)...El dacă a crescut în puf, și face o facultate fără să fii făcut vreun efort cât de mic în viața lui, apoi ocupă un loc de muncă pe care „tati” i l-a pregătit încă de când era mic copil, are impresia că stăpânește lumea, și că este atât de înțelept - mai ceva ca un bătrân. Măi copii, mai treziți-vă din beția voastră de oameni - „buricul pământului” că dacă ați trăi ca niște oameni simpli, nu ați mai ajunge voi directori sau „oameni mari” , cel mai probabil v-ați opri destul de jos. Habar nu aveți ce înseamnă să pornești de jos pe un drum, singur, fără „tati și mami” și să răzbați printre corupți ca voi.Să vă fie rușine!


   Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să-ți placă și...
De ce sunt oamenii așa?
M-am săturat de...
România rromales
Se caută un mincinos
De ce eu? de ce mie?
@Pascu Adrian

3 comentarii:

sebastian petre spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

scarba sau ca nu suporti pe cineva provin din ura ..
Proverbe 10:12
Ura stârneşte certuri, dar dragostea acoperă toate greşelile. –

Irina Binder on octombrie 30, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nu, Adrian... nu sunt norocosi. A avea bani, a nu avea griji financiare nu inseamna a fi norocos. E parerea mea.
Eu cred ca pt a te dezvolta normal, ai nevoie sa pornesti de jos... Si mai cred ca numai lucrurile obtinute cu truda le meritam si numai acestea le apreciem.

Flaviius on octombrie 30, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Irina: Incep sa imi schimb parerea si eu - usor usor - si realizez ca dezvoltarea personala se realizeaza mult mai greu atunci cand le ai pe toate, si nu trebuie sa faci nimic, pentru ca oricum le ai pe toate!
Am avut momente cand m-am saturat si mi-am dorit mai mult de la viata...iar in postarea de mai sus este surprins unul din acele momente! :D

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com