Impulsiv


   Ce înseamnă să fii impulsiv?

   La un colț de țară, o familie își ducea traiul liniștit. Într-o zi soțul își sună soția să o anunțe că mașina pe care și-au dorit-o de ceva timp, tocmai a cumpărat-o, și că în 10 minute vine acasă. Mama împreună cu fiul de 10 ani, ies la poarta să-l întâmpine. O mașina roșie se apropie - este exact cum ea și-a dorit-o, și este diesel - așa cum își dorea el. Dorințele lor erau îndeplinite. Se simțeau o familie norocoasă.

   Aceștia s-au îmbrățișat ca o familie și erau foarte bucuroși așa că s-au dus înăuntru să sărbătorească...După un timp, aceștia ies să facă o plimbare să vadă și ea cum merge. Mașina a fost zgâriată de către copil...Tatăl, extrem de nervos,  ia piatra cu care acesta zgâriase mașina și își lovește copilul de mai multe ori peste degete atât de tare, încât,  este dus de urgență la spital. Este băgat direct în operație, și exista probabilitatea ca 4 degete să-i fie amputate. În cele din urmă, iese doctorul și confirmă temerea părinților - degetele băiețelului i-au fost amputate.

   Mai târziu, copilul cu mâna bandajată, își întreabă tatăl plângând: „Când îmi cresc degetele la loc?” Nu mai încape îndoială că tatălui deja îi părea rău ca a fost impulsiv și a reacționat așa, dar când a ajuns acasă a observat că, pe mașina era zgâriat „Te iubesc tată” ... a izbucnit în plâns, dar nimic nu mai este de făcut...
   
@Pascu Adrian

6 comentarii:

Lucian Vâlsan on iulie 09, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Povestioara asta conţine o gravă eroare de logică elementară: Se numeşte panta abruptă.
De la zgârâiat maşina, la loviri violente peste mână, la urgenţă la spital (wtf?!), la amputarea degetelor (?!?!?!?!?!).
Nu aşa se dau lecţii moralizatoare. O fi funcţionând pe trepanaţi neumeziţi susceptibili la apeluri la sentimente (şi la religie, apropo!) dar pe oameni raţionali nu merge :) .

Dacă vrei, punem pariu: Îţi dau un băţ şi te las să mă loveşti nu o dată, ci de 10 ori cu toată forţa ta peste degete şi ai să vezi că nu o să am nevoie de amputarea degetelor!

Salut.

Flaviius on iulie 09, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Imi cer scuze - am gresit, nu era un bat, era piatra cu care zgariase masina. Chiar daca era un bat, e vorba despre un copil de 10 ani, nu despre un adult, si apropos: povestea este adevarata - nu este pentru "trepanatii neumeziti" de care ai amintit tu...:)
Ideea voia sa exprime altceva, imi pare rau ca nu ai inteles...voia sa spuna in cel mai simplu mod ca "daca esti impulsiv ajungi sa faci lucruri pe care sa le regreti"
Sa inteleg ca un om rational nu poate intelege de aici ca "impulsivitatea" nu este buna? trebuie neaparat sa fii religios?

Irina Binder on octombrie 31, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Daca am inteles mesajul povestii si nu m-am impiedicat de detalii...... inseamna ca sunt o trepanata neumezita? :))

Flaviius on octombrie 31, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ala nu este chiar mesajul meu! ai citit prea mult printre randuri de data aceasta! :))

Mimi on noiembrie 19, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Vaiii şi amar... şi e lumea plină de oameni impulsivi. O_O

O femeie on ianuarie 23, 2012 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

in occident, la asa caz, doctorul la camera de garda intreaba copilul ce s-a intamplat.
Tatal ajjungea in puscarie, parintii decazuti din dtreputi parintesti.

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com