Trebuie sa asculti


   In anul 1938, pe 30 octombrie, la orele 20:00, postul de radio Columbia Broadcasting System anunta inceperea unei piese de teatru radiofonic numit RAZBOIUL LUMILOR. Mesajul a fost atat de clar si totusi pe neobservate,  o multime de oameni care se intampla sa asculte la radio la acea ora au fost cuprinsi de panica.

   Piesa de teatru a fost atat de bine jucata, incat un numar considerabil de ascultatori "auzind" ca lumea era pe cale de a pieri, ei s-au lasat coplesiti frica si au strans in graba ceea ce aveau mai de pret, dupa care si-au parasit casele pentru a gasi un loc de scapare. 

   Cuprinsi de groaza oamenii au facut lucruri ciudate. 20 de familii au iesit pe strazi tipand si alergand cu prosoape umede infasurate in jurul capului. Altii au fost vazuti carandu-si mobila. Un tip despre care se stia ca ar fi invalid, s-a ridicat, s-a urcat in masina si a gonit unde a vazut cu ochii. Zeci de oameni au sunat pe cei dragi pentru a le spune ultimele cuvinte. Actorii neavand nicio idee despre panica provocata, isi continuau piesa. Ei credeau ca totul mergea foarte bine. Cativa politisti le cereaui insistent sa opreasca imediat programul.

   Cateva minute mai tarziu, actorii au aflat ca tocmai au provocat o panica de proportii nationale. Nu fusese nimic altceva decat un spectacol realizat cu maiestrie.

   Un lucru este sigur: ascultatorilor le-a scapat, sau nu au ascultat, anuntul care-i informa ca urma sa se difuzeze o piesa de teatru, care era numele piesei si cine era autorul acesteia. Cercetarile ulterioare au dovedit ca cei care nu au intrat in panica au fost aceia care au auzit mesajul si l-au retinut cu usurinta. Asadar, o sesime dintre radio-ascultatori nu si-au folosit capacitatea de a asculta in mod critic, pentru a putea descoperi ce se intampla defapt. 

   Ascultarea este o problema pe care cei mai multi dintre noi nici nu ne dam seama ca o avem! Tu stii sa asculti?


Aceasta intamplare este reala si este preluata din "Secretele comunicarii" de Nancy L. Van Pelt
@Pascu Adrian

1 comentarii:

Helen spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates


de multe ori se intampla sa zicem ceva, iar celalat sa auda doar o parte si sa inteleaga exact contrariul...si uite asa se isca neintelegeri care reprezinta defapt doar o "neascultare". Ar fi bine ca atunci cand ascultam pe cineva, sa fim cinstiti cu noi insine si sa ascultatm totul, nu doar partial. Pana la urma, prin neascultare, noi vom avea de suferit...

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com