Cum sa treci peste situatiile penibile



   Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fi avut cel putin 10 situatii in viata sa, atat de penibile, incat sa-si fi dorit sa fi intrat in pamant; si daca tu inca nu ai avut parte, mai este timp... Un exemplu de o asemenea situatie, ar fi momentul acela in care tu vrei sa-ti impresionezi colegii explicandu-le cat de luzăr este seful tau, incercand sa fii haios, dar intre timp, privirile acestora se indreapta undeva in spatele tau si cineva te bate pe umar...

   Uita-te la tanarul din imaginea alaturata... chiar daca l-au taiat nevoile fiziologice, dorinta lui de afirmare a fost mai mare decat teama ca ceilalti il vor judeca sau vor rade de el. Eu cred ca este un exemplu puternic pentru noi toti. Cu cat reusim sa trecem mai relaxati peste situatiile jenante, cu atat lumea, de care tot mereu spunem ca nu ne pasa, va trece si ea mai usor. Asadar, problema nu a fost niciodata la ceilalti, ci la modul nostru de a trece peste clipele penibile din vietile noastre.

   Imi amintesc de o alta imprejurare jenanta. Un barbat se apropie de o biserica protestanta, apoi se adreseaza unui tanar pe care il stia doar din vedere si ii spune:
- Auzi bah? ia vino putin! Am auzit ca fiul lui X  e pastor aici, cum dracu l-au ales?
 Acesta ii raspunde:
- Da, eu sunt!
- Asa ma, ca taica-tu...!
Nu este recomandat sa barfesti in general insa. daca nu te poti abtine, nu o face in niciun caz inaintea unei persoane pe care nici nu o cunosti.

   Ce ramane de facut in cazul in care ai comis-o? 

   Daca gura te-a luat pe dinainte sau ti s-a intamplat o faza asemanatoare celei descrise la inceputul acestui articol, incearca sa creezi o diversiune. Comporta-te ca si cum ai fi stiut de la bun inceput ca persoana despre care vorbeai era acolo, si ca ai vrut doar sa vezi cum reactioneaza. Cand totul este foarte evident insa, orice incercare este de prisos. Uneori este bine sa ne asumam "penibilitatea" in care am intrat pentru a nu ne ingropa si mai tare in aceasta.

   Povesteste-mi si tu o faza penibila din viata ta. Daca nu vrei sa stim cine esti, poti sa comentezi ca anonim. :)

@Pascu Adrian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com