De ce uitam?


   De ce oare ni se intampla sa uitam numele persoanelor, varsta acestora, sau alte detalii importante din viata de zi cu zi? Sa fie vina noastra, sau numarul prea mare de informatii pe care le primim in continuu?

    Actiunile care se petrec zi de zi, numarul imens de informatii cu care suntem bombardati, "ne ajuta" sa fim la curent cu multe lucruri ce nu ne sunt DELOC de folos, pentru adevaratele informatii nemairamanand prea mult spatiu in mintile noastre. Daca acum cateva zeci de ani atentia  putea sa fie perturbata doar de cateva lucruri, acum aceasta este indreptata spre sute de lucruri, insa, din pacate, majoritatea nu cele mai potrivite pentru noi. Oricat de selectivi am fi, in creieras se strecoara foarte multe informatii de care nu avem nevoie. Astfel, partea care ar trebui sa fie disponibila pentru nou, este permanent utilizata agresiv de media si cam tot ce ne inconjoara.

   Tehnologia avanseaza in toate directiile, si atunci cand credem ca nu mai e nimic de descoperit, de abia atunci incepe avalansa de noutati. Cu cat "evoluam",  cu atat ne dam seama cat de mici suntem, si cat de putine stim. O data cu tehnologia, noi suntem "impinsi" din ce in ce mai tare sa ne relaxam, sa avem grija sa fim mai comozi (e clar ca asta nu inseamna neaparat si sanatate),  iar mintea noastra incepe sa se aseze din ce in ce mai lejer in creier. Pe langa minte, si trupul se afla din ce in ce mai mult in repaus. Ca deh! De ce sa merg pe jos pana la magazinul din cartier, daca am masina?

   Chiar daca fiecare om este inzestrat cu peste un miliard de neuroni, si probabil ca 98% dintre noi am avea capacitatea sa fim geniii... noi: Batman, Batman!  - ne punem in functiune din ce in ce mai putin creierasul si asta pentru ca avem toate utilitatile la indemana. De ce sa imi obosesc mintea sa fac anumite calcule daca le pot face foarte usor si precis pe un calculator? nimic de zis...ne-am usurat viata mult, suntem tari, destepti  sau ma rog, au fost isteti cei ce le-au creat, insa treaba asta nu prea ne ajuta deloc sa evoluam ca omenire.

   Parerea mea este ca, indiferent cat de mult sau cat de putin am fost invadati de tehnologie, avem liberul arbitru astfel incat sa putem alegem ca, nici mintea si nici corpul nostru sa nu fie private de eforturi. Eforturi care ne tin totusi treji, departe de boli (cauzate de sedentarism sau de lipsa efortului intelectual). Cum sa avem o minte sanatoasa intr-un corp sanatos daca noi nu facem nimic pentru aceasta? Am putea sa incepem prin a refuza sa luam parte la orice lucru care consideram ca nu ne-ar ajuta. Un exemplu concret: Inceteaza sa te mai uiti la stirile cu crime si violuri si petrece timp pe un post de televiziune care te-ar ajuta sa iti dezvolti cultura generala!

Sa auzim de bine!  :)

Adi.

@Pascu Adrian

1 comentarii:

Andreea Toma on martie 05, 2013 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cum s-ar spune, ne-am cam lasat pe tanjala, creierul nostru cam lancezeste, de cand are atatea aparaturi care fac treburile in locul lui.

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com