Iubiti si cainii vagabonzi


 
 Fiind iubitor de animale, si in mod deosebit de caini, am fost socat cand am aflat ca un baietel de numai 4 ani a murit in urma atacurilor unui caine din parcul Tei, din capitala. Imediat dupa acest caz trist, se cauta, bineinteles, un vinovat. Ba ca e bunica de vina, ba ca nu stiu ce asociatie care semnase ca o sa aiba in grija acest caine, ba ca autoritatile... Din pacate, in tara noastra draga, doar daca mai moare cate cineva se mai iau masuri. :(

Este in discutie propunerea unui referendum cu intrebarea: "Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor?" wtf!?!? alta solutie pana la eutanasiere n-ati gasit? Si aici ma refer la autoritati: daca pana acum v-a durut in - si anume - cur, sau chiar la 2 metri de acesta - in ceea ce priveste problema cainilor ce persista de zeci de ani, acum chiar credeti ca se rezolva ceva daca ii omoram? Daca se va intampla asa, desi sper din toata inima sa nu se intample, cu siguranta se vor cumpara injectii pentru eutanasieri la un pret nesimtit, astfel incat, cineva sa profite si in vreme de macel.

Cred ca nimeni nu este absurd, si cu totii intelegem gravitatea faptului petrecut. Cu totii punem viata unui om mai presus de orice alte suflete, insa, in aceasta poveste, nu macelul este solutia! Daca toti cainii maidanezi vor fi ucisi, peste un timp acestia vor reaparea in lipsa locurilor special amenajate pentru acestia. Va fi o poveste fara sfarsit, una tragica pentru caini...
 
Daca un om ucide un alt om, ce-i facem? Ii ucidem toata specia? Nu normal ca nu! il ducem undeva sub un acoperis unde il hranim din banii publici. Cam asa ar trebui procedat si cu bietii caini care au devenit agresivi probabil in urma traumelor la care au fost supusi tot de specia umana, cea superioara... sau cea care ar trebui sa fie superioara prin gandire, aspect care de multe ori lipseste.

"Câinele este imaginea naturii şi comoara acesteia, un refugiu al ostenelii noastre, oglinda vigilenţei, podoaba înţelepciunii şi a memoriei, simbolul şi deviza perfectei comportări, animal celebru atât în timp de război cât şi de pace, pe care zeii, împăraţii şi oamenii de rând din orice parte a lumii îi apreciază cel mai mult. "

Platon. 

Intrebarea mea pentru tine este:  "Esti de acord cu eutanasierea cainilor? De ce?
@Pascu Adrian

4 comentarii:

Unknown on septembrie 05, 2013 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bineinteles ca nu sunt de acord. In opinia mea vinovate pentru moartea acelui copil sunt autoritatile care nu au fost in stare pana acum sa contruiasca adaposturi.

Anonim spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

O simpla "trecatoare" pe aici iti lasa urmatorul comentariu: ai mare dreptate in ce-ai scris, oamenii sunt singurii vinovati pentru numarul mare de caini fara stapan. Un NU imens ca replica la "euthanasie" si un DA la fel de mare pro civilizatie.

Izabela on septembrie 07, 2013 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bineinteles ca NU! Iubesc animalele, dar recunosc ca si mie imi este teama de cainii vagabonzi. De cateva ori era sa fiu muscata si imi doresc sa nu mai fie liberi pe strada, dar eutanasierea NU este o solutie. CRIMA nu este o solutie. Dar oamenii au devenit atat de rai incat nu le mai este de ajuns sa se omoare intre ei prin razboaie (chipurile pentru pace). Este dezgustator cat de multi oameni sunt de acord cu eutanasierea.
Singurul vinovat pentru situatia acestor caini este OMUL, stim cu totii care sunt motivele. Atunci de ce trebuie sa plateasca ei oentru nesabuinta noastra (a unora)?

Izabela on septembrie 08, 2013 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ca sa nu mai spun cat de agresivi devin cei care sunt de acord cu eutanasierea fatza de cei care nu sunt de acord. Este de necrezut! Parca sunt ei insisi acei caini agresivi si turbati pe care ii acuza ca musca si ca ucid. Omul fiinta superioara? Asta nu mai e de multa vreme la moda...

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com