23 de lucruri pe care nu le stiai despre ego


Intotdeauna un subiect bun de dezbatut dupa parerea mea este acela care vorbeste despre tine, ca om, ca fiinta sociala, ca entitate. Pana cand o trezire a constiintei se va fi petrecut, fie ca admitem sau nu, cu totii avem un grad dezvoltat al egoului. Dupa cum bine presupui, acest articol o sa vorbeasca in mare parte despre ego insa vor fi tratate si alte subiecte conexe.

1. Egoul poate sa fie privit ca o entitate care nu poate sa supravietuiasca independent, are nevoie de o gazda.
2. Egoul are nevoie de un dusman pentru a continua sa supravietuiasca.
3. Majoritatea problemelor pe care le intampinam sunt create de ego, tocmai pentru a reusi sa se hraneasca in vederea continuarii propriei existente.
4. Cand egoul moare, trezirea constiintei iese la suprafata. Acestea doua nu pot supravietui concomitent. Onoreaza constiinta fiind prezent in fiecare moment.
5. Cateodata lasand lucrurile sa curga in starea lor naturala este un act de curaj si putere mult mai mare decat daca le-am tine cu orice pret aproape.
6. Egoul nu este gresit sau corect este doar inconstient. Daca il identifici in tine, e suficient sa il observi iar acesta isi va pierde din intensitate instantaneu.
7. Asigurandu-te ca de fiecare ai dreptate pe cand restul lumii face lucrurile intr-un mod gresit, este una dintre principalele modele mentale ale egoului.
8. Egoul traieste prin comparatie.
9. Pentru ego: Eu am  este egal cu Eu sunt  
Egoul vrea sa vrea mai mult decat vrea sa aiba. (Inspira si reciteste linia asta :) )10. Prin constientizarea corpului, nu doar ca ne putem ancora la momentul prezent, dar este mai ales o poarta care ne poate scoate din inchisoare, care este egoul.
11. "Cogito, ergo sum" (Gandesc, deci exist) spunea Rene Descartes. Foarte frumos, Jean Paul Sartre a schimbat perspectiva: "Daca nu ar fi decat gandul in tine, nici nu ai sti ca gandesti macar. Ai fi ca un visator care nu stie ca viseaza". Si acum probabil te intrebi: Cine sunt eu daca nu vocea din capul meu?? Esti cel care o asculta! Sa te  descrii doar prin faptul ca gandesti, este o limitare a propriei fiinte.
12. Cauza pentru care te lupti, se va intari, in fata gandurilor carora opui rezistenta, vor persista.
13. Oricand te simti superior sau inferior cuiva, acela este egoul din tine.
14. Cand te indragostesti, in cele mai multe dintre cazuri, este o intensificare a nevoilor egoului.
15. Modele ale egoului care functioneaza de multi ani, uneori pot fi dizolvate in mod miraculos atunci cand nu li te opui in interior.
16. Suferinta are un scop nobil: Evolutia constiintei si prabusirea egoului.
17. Atunci cand egoul spune: "nu ar trebui sa sufar, de ce eu?" iar asta creeaza si mai multa suferinta.
18. A iubi inseamna a te gasi pe tine in celalalt.
19. Una cu viata. Nu traiesti viata, viata te traieste pe tine. Viata este dansatorul, iar tu esti dansul.
20. Sa devii liber de ego nu e chiar un lucru foarte mare, ba chiar unul mic. Tot ce trebuie sa faci este sa constientizezi gandurile si emotiile - in timp ce se manifesta.
21. Emotiile sunt reactia corpului la gandurile emise de minte.
22. Gandurile sunt alcatuite din aceeasi energie ca si materia, vibrand insa la o frecventa mult mai inalta, explicandu-se astfel de ce acestea nu pot fi atinse sau vazute.
23. Nefericirea este creata atunci cand nu esti in aliniament cu momentul prezent, cand ACUM este negat intr-un fel sau altul. Viata ta este probabil plina de probleme, cam toate situatiile din viata par a fi asa - dar incearca sa vezi daca ai vreo problema acum. Nu maine sau peste 10 minute, acum. Ai vreo problema acum? Orice durere sufleteasca (uneori chiar si fizica) nu poate sa coexiste in lumina prezentului moment. Ceea ce conteaza pentru tine nu este neaparat  ce spui sau ce crezi. Ce conteaza pentru tine se va vedea in actiunile tale, in reactia ta cu privire la diferite lucruri in viata. Daca tu crezi ca ai un caracter puternic insa fierbi atunci cand trenul pe care il astepti are o intarziere de 3 minute... conteaza oare ce spui sau ce faci?


Acesta articol este inspirat in mare parte din cartea  Un pamant nou, scrisa de Eckhart Tolle. Mai mult de 90% din randurile de mai sus fiind citate traduse si adaptate din limba engleza. Poti gasi cartea pe amazon - aici.

@Pascu Adrian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com