Ce inseamna sa fii un om de succes?Ti-ai pus vreodata intrebarea - ce inseamna sa fii un om de succes? Daca esti un om de succes inseamna ca esti implicit si un om fericit? Luat la bani marunti, succesul este extrem de subiectiv; Daca pentru Gigel e un real succes sa aiba un salariu lunar de $1000, pentru Grigore este o tragedie... si asa mai departe. In incercarea de a defini succesul intr-un mod cat mai relevant, am intrebat un numar de prieteni, colegi si contacte de pe 5 continente - "Ce inseamna sa fii un om de succes pentru tine?" Evident, o parte au simtit nevoia sa imi dea definitia din dictionar, cealalta parte insa mi-au dat raspunsuri extrem de interesante printre care:

Joseph Lee - fondator Bitcoin si Blockchain tech  

 "Când eram mai tânăr, succesul era orientat spre scop. Părinții mei mi-au insuflat că succesul este definit prin munca grea si note bune. Astazi, succesul pentru mine este mai mult despre diferența pe care o pot face în viețile celor din jurul meu. Când mă concentrez pe binele pe care îl pot face, sunt motivat să fiu de succes din toate motivele corecte, pentru a lăsa o moștenire."

Cristina Balan - trupa Impact 

"Mie cei mai de succes oameni mi se par cei care stiu sa comunice. Sa fii de succes ca om, inseamna sa inveti sa te iubesti si sa-i iubesti pe oameni asa cum sunt. Adica sa fii intelept mi se pare sa fii un om de succes. Sa fii prespicace, sa intelegi limbajul corpului semenilor ca sa stii cum sa relationezi cu ei."

Iulian Prefac - antreprenor

 "Cred ca succesul este atunci cand te trezesti dimineata si esti impacat. Impacat cu ce se intampla in jurul tau, cu stilul tau de viata, dar mai ales... impacat cu tine. O sa spun si ce nu este succesul: succesul nu este un scop in sine. Succesul nu este definit de bani, faima, ori alte lucruri de suprafata, daca era asa nu se mai sinucideau atatia artisti si oameni de afaceri care aveau totul in viziunea majoritatii. "

Kamil Arendt - IT consultant

"O persoană de succes (de orice gen) este o persoană care are obiceiul de a se pune în situații din care poate învăța sau crește si care nu înceteaza niciodată sa faca asta. Aceasta persoana dezvolta metode de depășire a propriilor limitări. Caută legături semnificative cu alte persoane. Isi da seama de ce are nevoie pentru a fi fericit și nu se teme să primească asta. Se simte mulțumita, dar niciodată nu reușeste pe deplin. Niciodată nu se gândeste la ea însasi ca fiind de succes - este mereu un proces in desfășurare. Am succes? Este o activitate în desfășurare."   

Elena Cristina R. 

"Omul de succes este atributul mediocrității, produsul de azi, al unei societăți de consum. Sunt sigură că, spre exemplu, Einstein nu se considera un om de succes, poate unul de valoare, ceea ce este o mare diferență. Ne uitam azi la Tv şi vedem numai oameni de ''succes''. În schimb, unde sunt oamenii valoroşi?  Oamenii de valoare sunt modeşti, discreți şi lipsiți de dorința de epatare. Aşadar, omul de succes este un produs modern, o boală a societății de azi. Cum apare, aşa şi dispare. Succesul ține mai mult de notorietate, care se poate cumpăra foarte uşor cu bani, exemplele sunt dovezi clare, fară să citez pe nimeni. Insă, valaorea este singura care străbate timpul. Automat, valoarea poate aduce şi succesul, dacă alegi să devii cinevă public. Nu suntem într-o concurență...suntem aici să ne găsim propriul sens, care ne fac fericiți. Suntem aici să ne ajutăm între noi. Dar sutem departe de acest sens." 

Myrsini (greek)

 - Explica cum in limba greaca cuvantul succes  inseamna defapt noroc. "In mintile noastre, succesul este direct legat de noroc. Adesea nu are importanta cat de greu incerci ci mai degraba o combinatie favorabila de evenimente cum ar fi: pe cine intalnesti, in ce perioada din viata ta, care este mentalitate si starea de spirit cand se ivesc anumite oportunitati samd."  

Monica R. 

- "Succesul inseamna sa fii impacat cu tine indiferent de situatie, sa stii ca ai facut tot ce puteai mai bine chiar daca nu a mers totul conform planului. Succesul este sa nu te dai batut chiar si atunci cand viata pare sa fie impotriva ta. De asemenea, succesul este atunci cand reusesti sa fii multumitor pentru tot ce ai."

Imi e intotdeauna drag sa discut cu oameni care au mai multa experienta de viata decat mine. Aflandu-ma la cofetaria din colt pentru o cafea si o felie de tort, adesea apare si un domn scotian la vreo 60 de ani. A aparut si acum. Nu aveam nici cea mai mica idee ce ar putea sa spuna la intrebarea: "Ce inseamna sa fii un om de succes pentru dumneavoastra?" asa ca l-am intrebat. 

"Vezi tu, daca cineva se uita la viata mea din exterior, ar zice ca am avut o viata plina de nenoriciri - doua casatorii si doua divorturi in mai putin de 5 ani. Doar locuri de munca temporare, nicio stabilitate. Asta se vede din exterior, lucrurile stau altfel pentru mine. Personal, ma consider cel mai norocos, Dumnezeu m-a inzestrat cu optimism. Optimismul m-a ajutat sa ies din orice situatie. Depinde foarte mult cum privesti lucrurile. Gandeste-te ca vrei sa iti iei un Audi A6 albastru... din momentul in care iti pui atentia pe asta, o sa incepi sa vezi pe strada tot mai multe masini marca si  culoarea respectiva. Oare nu erau masinile astea pe strada si inainte? Evident ca erau, dar atentia ta era distribuita in alte directii. Acelasi lucru se aplica si problemelor, daca te concentrezi pe ele, o sa ai parte de mai multe si mai mari. 

Eu cred ca succes ai daca reusesti sa fii fericit. Daca ai absolut orice, dar nu esti fericit, esti tu oare om de succes? Daca esti, atunci nu vreau sa fiu unul." 

Joshua -  "Pentru mine succesul inseamna sa vizitez 100 de tari pana la 30 de ani."

Amira -  "Succesul pentru mine este sa imi vad copiii realizati la casele lor."

Paul P. explica cum succesul inseamna atingerea scopurilor indiferent care ar fi aceastea si ca omul de succes este constient ca telurile sale sunt unice si personale. 

Ionut S. crede ca omul de succes traieste ceea ce spune, vorbeste din experientele proprii fie ele bune sau rele. 

Nicoleta N. crede ca succesul este incercarea aceea care nu esueaza. 

Oana C. de asemenea vede perseverenta ca pe o calitate a succesului.

Daniela I. - "Succesul e unic. Atunci cand bifezi in checklist primii itemi din lista de lucruri importante, inseamna ca ai obtinut succesul."

Oana R. - "Un om care se cunoaste pe sine, este pentru mine un om de succes. Pe scurt cam asta ar fi raspunsul meu. De aici ajunge la succes pe toate planurile."

Amalia D.  - "Ai succes atunci cand ceilalti oameni vin spre tine pentru ca stiu ca tu poti sa le rezolvi probleme, atunci cand au incredere in tine. Succes e atunci cand ai timp liber, cand pui capul pe perna linistit. "

Paul S. - "In primul rând sa fi mulțumit de tine ca persoana. In al doilea rând sa ai o familie sau prieteni care țin la tine indiferent de situație."

Catalin D. - "E ceva de genul: Esti mic si ai un vis... Cand esti mare, traiesti acel vis."

Ovidiu S.  "Părerea mea este ca sa fii om de succes trebuie sa ai încontinuu dorința de a progresa. Atunci când ai dat-o in bara sa fii perseverent. Sa nu te compari niciodată cu ceilalți, sa te compari mereu cu tine, astfel încât sa îți dorești sa fii mai bun decât ai fost pana atunci, nu decât alții.  Eu nu numesc “un om de succes” dacă are succes doar in cariera și nu și pe plan personal."

Trei persoane au raspuns ca nu au experimentat inca succesul si se abtin din a da un raspuns, totusi, au spus ei, "apreciez intrebarea!"

Dupa cum se poate vedea din varietatea de raspunsuri primite, succesul este fara doar si poate, SUBIECTIV.
Ce e succesul pentru mine? Succesul este echivalent cu pacea interioara. Uneori, succesul este un singur pas inainte, doar unul. Alteori, succesul este doar mentinerea pozitiei. Daca insa mentinerea pozitiei nu este cu putinta, o atitudine pozitiva poate sa reprezinte succesul! Imi apare acum in minte o imagine cu un copil care pare fericit jucandu-se cu un telefon mobil facut din tarana. Pentru mine, copilul ala e un om de succes!

@Pascu Adrian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com