Sarcasmul ar trebui interzis oamenilor prosti


Aceasta este o postare de aproape-hater presarata pe alocuri cu ceva frustrare. Am zis.

Image result for sarcasm
Daca prostii si-ar tine gura
Indubitabil, ca sa fii sarcastic trebuie sa ai un anumit nivel de inteligenta. Ce bine ar fi daca inainte de a folosi sarcasmul, s-ar da un test pentru a descoperi daca un individ este sau nu pregatit pentru a folosi cu succes aceasta arta pe care multi cred ca o stapanesc. La sfarsitul testului multi dintre amatori ar primi probabil calificativul insuficient si mesajul: "Ne pare rau, se pare ca sunteti prea prost pentru a putea utiliza sarcasmul, incercati sa cititi o carte!"
Sa lamurim diferenta dintre ironie si sarcasm, am consultat dictionarul explicativ online:

Ironie sau sarcasm?

Ironia e o vorba, fraza sau expresie care contine o usoara batjocura la adresa cuiva sau a ceva, folosind de obicei semnificatii opuse sensului lor obisnuit; zeflemea, persiflare.   
Sarcasmul este o ironie aspra, usturatoare; batjocura necrutatoare.

Experienta mea de viata de pana acum m-a invatat sa fiu mai tolerant. Mai tolerant chiar si cu prostii. Cum zicea bunica: "Daca vezi ca cineva e prost, da-i pace! E mai prost cine se baga pe prost" Mare adevar a grait. Ce te faci insa cand prostul nu vrea sa iti dea pace? O vreme poti sa te faci ca ploua... Cat timp nu ma afecteaza, rezist bine! :) Vorbesc de oamenii aia care iti ofera lectii  gresite de gramatica  in timp ce ei scriu miau (ca pisica). Vorbesc de acei indivizi care incearca sa corecteze ceva la tine doar pentru simplul fapt ca mintea lor nu a ajuns la nivelul ala de intelegere... daca eu te las in prostia ta, tu ce-ai cu mine? Pare arogranta un pic... nu este insa!

Image result for dont like my sarcasmCe am vrut sa subliniez aici a fost ca, sarcasmul si prostia intr-un singur individ, sunt extrem de greu de digerat. Din pacate stiu ca acest articol nu va fi citit de  combinatia foarte toxica anterior descrisa. Mai stiu oameni care pot sa isi vada de lungul nasului. Stiu cat pot si nu incearca sa para altceva. Pe oamenii astia ii respect si nu as avea vreodata nimic de comentat la adresa lor. Tot necazul apare cand un semianalfabet da lectii de limba, cand un prost crede ca ceva este gresit (si evident isi zbiara plamanii afara ca sa se faca auzit) doar pentru ca limitele lui sunt asezate la un alt nivel, samd.
Cand esti prost, e ca si cum ai fi mort. Tu nu stii, e greu pentru ceilalti. 
 "Nu-ti place sarcasmul meu? Nici mie nu-mi place prostia ta" - este mesajul care circula printre sarcastici. Negativ oricum. Ce te faci insa cand mesajul asta vine de la cel mai prost din curtea scolii? Iti vine sa te musti de nas, stiu... sau double facepalm.

Tot e la moda sa se faca petitii online. Ce ziceti, ne adunam cativa pornim o cerere pentru a testa inteligenta inainte de folosi sarcasmul?

AP@Pascu Adrian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com