Atlantida - continentul dispărut





”Este incontestabil faptul că între anii 11.000 şi 4.000 î.Ch., pe pământ s-a produs o catastrofă greu de imaginat (sau, mai degrabă, un lanţ de catastrofe). Dovezile geologice şi biologice care susţin această teză sunt copleşitoare. Lor li se adaugă nenumăratele legende şi tradiţii care descriu aceste evenimente şi care provin din Europa, Scandinavia, Rusia, Africa, continentul american, Australia, Noua Zeelandă, Asia, China, Japonia şi Orientul Mijlociu. Practic, de pretutindeni. Unele din aceste relatări descriu şi o căldură foarte mare, care a adus apa mării în stadiu de fierbere, în timp ce altele vorbesc despre munţi în flăcări, dispariţia soarelui şi a lunii şi întunericul care a urmat, despre ploi de sânge, gheaţă şi pietre, despre alunecări de teren, prăbuşirea cerului, înălţarea şi scufundarea pământului, dispariţia unui continent uriaş şi o glaciaţiune. Practic toate descriu însă marele potop, un val uriaş de apă care a măturat întregul pământ. Imaginile uriaşului val mareic produs de impactul cu cometa din filmul Deep Impact vă poate ajuta să vă faceţi o idee despre ceea ce trebuie să se fi petrecut pe pământ în acele timpuri. 


Anumite texte chineze străvechi descriu felul în care pilonii pe care se sprijină cerul s-au prăbuşit, iar soarele, luna şi stelele s-au apropiat de pământ, undeva în nord-vest, unde cerul s-a înclinat. Pământul s-a dezechilibrat şi s-a scufundat în partea de sud-est, ceea ce a determinat o inundare a acestei zone cu apa mărilor şi oceanelor venită dinspre nord-vest.


 În America, legendele indienilor Pawnee descriu un fenomen asemănător petrecut într-o perioadă în care steaua nordului şi steaua sudului şi-au inversat poziţiile, vizitându-se reciproc. Tradiţiile din America de Nord vorbesc de apariţia unor nori uriaşi şi de un val de căldură atât de mare încât apa râurilor şi oceanelor a început să fiarbă. 


Eschimoşii din Groenlanda le-au povestit misionarilor că cu mult timp în urmă pământul s-a răsturnat. Legendele peruviene susţin că Anzii s-au format într-o perioadă când cerul s-a războit cu pământul. Miturile braziliene descriu o explozie a cerului, din care pe pământ au căzut bucăţi mari, care au ucis pe toată lumea, în timp ce pământul şi cerul îşi inversau locurile. În sfârşit, indienii hopi din America de Nord povestesc în legendele lor că: „Pământul s-a zguduit şi a fost acoperit de ape, cu excepţia unui mic teritoriu”.
Toate aceste relatări sunt strâns asociate cu legendele despre Atlantida şi Mu (Lemuria), două continente imense, unul situat în zona Oceanului Atlantic, iar celălalt în locul actual al Oceanului Pacific. Mulţi oameni susţin că aceste continente erau guvernate de rase foarte avansate. Se crede că ele s-au scufundat în mare în circumstanţele descrise mai sus, lăsând în urma lor numai câteva insuliţe, precum Insulele Azore, rămăşiţe ale gloriei lor de altădată. Atlantida a fost descrisă de Platon (427-347 î.Ch.), un filozof din Grecia Antică şi iniţiat de rang înalt al unei societăţi secrete (sau şcoli a misterelor). Aceste societăţi au existat dintotdeauna pe pământ, transmiţând o cunoaştere foarte înaltă unui grup restrâns de oameni, dar negând-o maselor largi. Istoria oficială contestă afirmaţia lui Platon cum că acest continent ar fi existat, sub pretextul anumitor discrepanţe istorice din relatarea sa, dar există dovezi geologice care susţin această teză. 


Insulele Azore, despre care se crede că sunt o rămăşiţă a continentului Atlantidei, sunt situate la mijlocul crestei atlantice, un lanţ muntos care face legătura cu o linie de fractură ce înconjoară întreaga planetă, pe o distanţă de 72.000 de kilometri. Regiunea mijlocie a crestei atlantice este una dintre cele mai predispuse zone terestre către cutremure şi erupţii vulcanice. Patru plăci tectonice imense: cea eurasiatică, cea africană, cea nord-americană şi cea caraibiană, se întâlnesc şi se suprapun aici, făcând ca regiunea să fie extrem de instabilă din punct de vedere geologic. În perioada despre care Platon sugerează că a marcat sfârşitul Atlantidei, atât în Insulele Azore cât şi în Insulele Canare (nume care vine de la canis – câine, şi nu de la canar!) s-a desfăşurat o activitate vulcanică extrem de intensă. Lava se dezintegrează în apa mării în circa 15.000 de ani, dar încă mai poate fi găsită pe fundul mării din jurul Insulelor Azore, lucru care confirmă alte descoperiri geologice recente. De pildă, nisipul prelevat de la adâncimi de 3-6 kilometri atestă că actualul fund al mării trebuie să fi fost situat deasupra nivelului apelor, relativ recent din punct de vedere geologic. Oceanograful Maurice Ewing scrie în revista National Geographic că: „Fie pământul s-a scufundat cu câţiva kilometri, fie nu putem decât să tragem o concluzie uimitoare”.

Creasta atlantică mediană este centrul unei activităţi vulcanice şi a unor cutremure de mare intensitate. Aceasta este regiunea în care se crede că a localizat Platon Atlantida.
   Dovezile geologice şi biologice sugerează de asemenea că activitatea vulcanică ce a provocat scufundarea pământului în regiunea Insulelor Azore s-a petrecut în acelaşi timp cu scufundarea unei mase de pământ cunoscută sub numele de Apalahia, care făcea legătura între ceea ce numim astăzi Europa, America de Nord, Islanda şi Groenlanda. Chiar şi nivelul la care s-au scufundat cele două porţiuni de pământ este asemănător. Există dovezi similare care susţin teoria potrivit căreia continentul Mu sau Lemuria s-a scufundat pe fundul Oceanului Pacific. Aşa-zisul Triunghi al Bermudelor, situat între Insulele Bermude, sudul Floridei şi un punct situat lângă Insulele Antile, a fost de multă vreme asociat cu Atlantida. 


    Legendele privind dispariţia unor nave şi avioane în această regiune sunt extrem de numeroase. Lângă Bimini, un loc situat în interiorul triunghiului, au fost localizate sub apele de lângă Bahama Banks clădiri scufundate, ziduri, drumuri şi cercuri din blocuri de piatră asemănătoare celor de la Stonehenge, ba chiar şi piramide. Să vă mai prezint câteva fapte pe care marea majoritate a oamenilor nu le cunosc: Munţii Himalaya, Anzii şi Alpii nu au atins actuala lor înălţime decât acum 11.000 de ani. Lacul Titicaca, situat la graniţa dintre Peru şi Bolivia, este lacul navigabil situat la cea mai mare altitudine din lume, respectiv de 4200 de metri. Cu numai 11.000 de ani în urmă, întreaga regiune era situată la nivelul mării! De ce se găsesc atât de multe fosile de peşti şi de alte animale marine în regiunile muntoase? Pentru că munţii respectivi au fost situaţi cândva la nivelul mării, într-o perioadă destul de recentă din punct de vedere geologic. Toate acestea sunt dovezi copleşitoare care atestă că pământul a suferit în perioada respectivă o transformare geologică masivă. Dezbaterile aprinse (şi nu de puţine ori ostile) se nasc numai în privinţa datei şi a cauzelor care au provocat aceste schimbări. Cu siguranţă, ele au afectat întregul sistem solar, căci toate planetele prezintă dovezi ale unor cataclisme care le-au afectat suprafaţa, atmosfera, viteza şi unghiul orbitei sau rotaţiei în jurul soarelui.”
  
Secretul Suprem - David Icke


@Pascu Adrian

3 comentarii:

Hoinara on octombrie 28, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Foarte interesant blogul.Te-am adaugat la mine in blogroll.:)

Helen spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Interesanta postarea, necesita o minte deschisa pentru a intelege si de a integra aceste informatii. Lumea noastra este in continua schimbare atat din punct de vedere socoio-economic, cat si geologic. Doar ca asceste schimbari nu se produc in mod sesizabil de fiecare data. Schimbarile majore se desfasoara de-a lungul a mai multori "ani". Trebuie sa fin constienti ca nu noi controlom lumea ci lumea neste cea care ne influenteaza pe noi. Prin urmare sa incercam sa traim pe acest pamant intr-un mod cat mai constient, astfel incat sa nu disturbam echilibrul natural.

Anonim spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Din pacate ,ideile preconcepute ale unor "Savanti"creationisti,care se cred atotstiutori ,"singurii cunoscatori ai ADEVARULUI",foarte multe lucruri legate de aparitia vietii pe pamint ,trecutul geologic al pamintului ,civilizatiile preistorice,si lista poate continua ...,nu pot fi acceptate de "Lumea Stiintifica",si implicit nu pot ajunge la omul de rind.Un exemplu convingator il constituie savantii Nord-Americani in marea lor majoritate Protestanti sau Neo-Protestanti.In loc sa accepte aceste descoperiri arheologice ca fiind adevarate,ceea ce implica o corectare a ISTORIEI asa cum am cunoscuto pina acum ,din lipsa de dovezi si de o corecta informare ,ei incearca (si de cele mai multe ori cu succes)sa mutileze realitatea de o asa maniera ,incit sa se potriveasca gindirii lor pervertita de atitea dogme religioase.De ex." savantii " Adventisti, Baptisti, Penticostali, Metodisti,........Catolici, Ortodocsi.....sint raspunzatori de aceasta desinformare toxica pe care noi o numim ISTORIE!!!!!

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com