Timpuri vechi, timpuri noi


   Ce bine venite si mult asteptate (parca) erau produsele noi aparute dupa '89...nu?   Ce buna este painea alba, pufoasa si mai putin faramicioasa, ce gusturi aromate au margarinele, ce sucuri savuroase avem!

   Cu totii ne-am bucurat de noile "bunatati" care  ne-a cucerit intreaga piata in scurt timp, acestea fiind de cele mai multe ori cu aspect si gust mai placut decat vechile produse. De abia dupa ce lumea a aflat ca "bunatatile" nu erau chiar cele mai sanatoase si ca acestea contineau "E-uri" comerciantii au schimbat denumirile ingredientelor pentru a putea vinde in continuare, insa in cele din urma oamenii au realizat ca ar cam fi cazul sa ne intoarcem la origini, si ca sanatos ar fi sa ne alimentam cat mai simplu si bazal - fara fel de fel de arome si gusturi despre care se spune ca ar crea dependenta.


    "Cercetătorii americani au descoperit accidental, că dacă se încălzeşte la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, în prezenţa hidrogenului şi folosind catalizatori de nichel, se obţine un produs alb, asemănător untului, cu o structură moleculară identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat margarină, dupa numele soţiei (Margot) unuia dintre savanţi. Mirosul de lapte al margarinei e obţinut pe cale chimică iar grăsimile care se află în compoziţia ei sunt însă greu asimilate de organism care, pentru a face faţă solicitării, utilizează o cantitate mare de energie.
   Sistemul imunitar este astfel neglijat şi se creează o mai mare sensibilitate la infecţii, la intoxicaţii şi la îmbolnăvirea de cancer. De asemenea, în procesul de metabolizare a grăsimilor ficatul este solicitat excesiv, favorizând hepatita."
  Extras din: roaim.com
   
   Oricat de atractiva ar fi o eticheta, o aroma sau o reclama la o anumita  margarina - aceasta este mai mult nociva decat hranitoare!
    
   In ultima vreme, mai toti oamenii alearga dupa o alimentatie cat mai sanatoasa,  si vor sa renunte la produsele cele noi, in favoarea  celor de care se bucurau sa scape acum ~20 de ani. Cum comerciantii au sesizat aceasta tendinta, au reusit sa scoata cele mai stupide reclame pe masura ignorantei oamenilor:      Poate va amintiti de "uleiul din floarea soarelui cu 0% colesterol". Heloooo!?!?! de cand au plantele colesterol? La fel mai erau si niste chips-uri pe pungile carora scria vizibil "Fara colesterol!" cartofii au colesterol? (doar daca sunt prajiti in untura, ceea ce ma indoiesc! :D) - s-a tampit rrau de tot lumea! 
   
     Daca pana acum lumea alegea produsele alimentare cu ochiul, acum aceasta, pe un traseu ascendent, incepe sa se foloseasca de  principala caracteristica a omului - ratiunea - in vederea trierii nutrientilor supusi consumului personal!
@Pascu Adrian

11 comentarii:

Cristi on noiembrie 07, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Am vazut un experiment la TV in care un bat uns cu margarina la un capat era introdus in foc. Flacara ardea batul, iar margarina ramanea intacta. :) Iti dai seama cum se digera margarina in organism daca nici macar nu arde.

Adrian on noiembrie 07, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Eu am cativa ani de cand nu mai pun margarina in gura...Mai bine fara! :)

Bianca Tămaș on noiembrie 08, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

deci eu am aflat acum vreo 5 ani de treaba asta cu margarina... si de atunci nu am mai mancat :-s

Adrian on noiembrie 08, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ar trebui sa facem o campanie anti margarina! :)

C.L.M. on noiembrie 08, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mananc in fiecare zi margarina :|

Adrian on noiembrie 08, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Acum, ca stii, poti sa reduci cantitatea! ;) (probabil ca stiai dar nu ai luat prea tare in seama)

Alegerea este a fiecaruia! Nimeni nu obliga pe nimeni! La fel cum s-a intamplat si in postarea cu "De ce sa te lasi de fumat"...eu enumeram motive pentru care ai putea sa te lasi - si lumea (fumatorii) au sarit pe mine ca sa ii las sa fumeze ca e treaba lor! Dar nu era niciun ordin, erau doar sfaturi pentru lumea open mind! :)

Irina Binder on noiembrie 08, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cert este ca margarina o mancam involuntar, ea aflandu-se in majoritatea produselor de patiserie, chiar si in paine.
Pe etichete scrie "grasimi hidrogenate". Si ne miram ca ne ingrasam de la o placinta amarata...

Adrian on noiembrie 08, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Inca un pont bun de retinut! multumesc Irina!

C.L.M. on noiembrie 08, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

:) Da' mananc in fiecare dimineata, spoiesc acolo 2 felii de paine:)) nu cred ca e cine stie ce cantitate:)

Adrian on noiembrie 08, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mic cu mic se face mare! ;)

C.L.M. on noiembrie 09, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mda:P

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com