Soc - negare - furie - depresie - acceptare

0 comentarii

   Nu este cel mai original titlu, stiu! Voiam doar sa imi expun si eu parerea asupra acestui ciclu care se repeta de mai multe ori de-a lungul vietii. Totul depinde de noi. Cu cat reusim sa ajungem mai repede la ultimul nivel, cel de acceptare, cu atat putem sa ne concentram mai mult pe ceea ce conteaza. 

   Serios, daca vrei sa stai mult in faza de negare sau depresie,  nu prea te ajuta la nimic; Doar in cazul in care iti place tie in mod special sa suferi - merita sa petreci mai mult timp in capcana acestui ciclu, altfel, realizezi cat se poate de repede ca indiferent de perioada de suferinta, mai devreme sau mai tarziu, punctul final va trebui sa fie tot acceptarea. Asa ca, nu merita sa o lalai si sa-ti plangi de mila. Cel mai bine este sa faci ceva in aceasta privinta incepand de ACUM. Traieste clipa asa cum spuneam intr-un articol anterior.

   De multe ori ne mintim ca "timpul le rezolva pe toate" desi, cu fiecare ocazie putem sa vedem ca nu  este asa. Ar fi bine dar, sa nu mai lasam timpul sa-si faca de cap cu vietile noastre. Eu unul, nu vreau sa las timpul sa imi rezolve problemele, ma descurc si singur. Poate o sa crezi ca sunt increzut, probabil ca sunt... insa e mai bine asa decat sa ma astept ca fortele naturii sa faca treaba in locul meu. Este mult mai important sa iei o decizie decat sa lasi ca totul sa curga de la sine fara ca tu sa intervii. Este viata ta, nu vrei sa participi si tu la ea?

  Ceea ce este, nu poate fi schimbat. De aceea este important sa accepti prezentul exact asa cum se prezinta. Doar asa vei putea avea o influenta in ceea ce va fi. Tot acest articol a subliniat o singura idee, pe care am sa o scriu intr-o singura fraza : Daca-ti vrei binele, treci din faza de soc, cat mai urgent la cea de acceptare, altfel, risti sa iti irosesti momente pretioase din viata ta!

"O adevarata decizie este masurata de faptul ca ai intreprins o noua actiune. Daca n-ai actionat, inseamna ca n-ai luat o decizie cu adevarat." 
Tony Robbins

Mult succes!
Adi.

@Pascu Adrian

Cele mai tari 10 bancuri... seci

2 comentarii

  1. Doi betivi iesind dintr-o berarie:

- Am uitat sa ma pis!
- Nu-i nimic, te invat eu!

2. Un caine merge prin desert si spune: daca nu gasesc un pom, fac pe mine!

3. Un om foarte gras in fata unei gradinite. La un moment dat vine la el o educatoare si-l intreaba: 
- Asteptati un copil?
- Nuu... asa sunt eu mai gras!

4. Ce trebuie sa ii faci unui hipopotam cand are diaree?
- Loc!!

5. O blonda se trezeste la mijlocul noptii plina de sudori. 
Dimineata, sudorii plecasera la munca.

6. De ce cade primul elefant din copac?
- Pentru ca era mort!
De ce cade al doilea elefant din copac?
- Era legat de primul!
De ce cade al 3-lea elefant din copac?
- Credea ca e un fel de joc si ca era randul lui!

7. Un snur se uita dimineata in oglinda dupa ce s-a spalat pe fata si exclama: 
- Ce siret sunt!

8. El si cu ea stau pe marginea prapastiei. Ei i se facu cald, el ii facu vant...

9. Un om mergea pe strada si deodata dispare!
- De ce? 
- L-au ros pantofii!

10. Ce ar fi facut nevasta lui Stefan cel Mare daca ar mai fi fost vie? 
- Struguri!

   Ce banc ti-a placut cel mai mult? Scrie intr-un comentariu cel mai sec (dar si un pic amuzant) banc pe care il stii! :)

Multumesc!

P.S : Inca un banc foarte bun ar fi:
I: Va place pestele?
R: Nu, pentru ca ne bate!
@Pascu Adrian

Cum sa treci peste situatiile penibile

0 comentarii

   Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fi avut cel putin 10 situatii in viata sa, atat de penibile, incat sa-si fi dorit sa fi intrat in pamant; si daca tu inca nu ai avut parte, mai este timp... Un exemplu de o asemenea situatie, ar fi momentul acela in care tu vrei sa-ti impresionezi colegii explicandu-le cat de luzăr este seful tau, incercand sa fii haios, dar intre timp, privirile acestora se indreapta undeva in spatele tau si cineva te bate pe umar...

   Uita-te la tanarul din imaginea alaturata... chiar daca l-au taiat nevoile fiziologice, dorinta lui de afirmare a fost mai mare decat teama ca ceilalti il vor judeca sau vor rade de el. Eu cred ca este un exemplu puternic pentru noi toti. Cu cat reusim sa trecem mai relaxati peste situatiile jenante, cu atat lumea, de care tot mereu spunem ca nu ne pasa, va trece si ea mai usor. Asadar, problema nu a fost niciodata la ceilalti, ci la modul nostru de a trece peste clipele penibile din vietile noastre.

   Imi amintesc de o alta imprejurare jenanta. Un barbat se apropie de o biserica protestanta, apoi se adreseaza unui tanar pe care il stia doar din vedere si ii spune:
- Auzi bah? ia vino putin! Am auzit ca fiul lui X  e pastor aici, cum dracu l-au ales?
 Acesta ii raspunde:
- Da, eu sunt!
- Asa ma, ca taica-tu...!
Nu este recomandat sa barfesti in general insa. daca nu te poti abtine, nu o face in niciun caz inaintea unei persoane pe care nici nu o cunosti.

   Ce ramane de facut in cazul in care ai comis-o? 

   Daca gura te-a luat pe dinainte sau ti s-a intamplat o faza asemanatoare celei descrise la inceputul acestui articol, incearca sa creezi o diversiune. Comporta-te ca si cum ai fi stiut de la bun inceput ca persoana despre care vorbeai era acolo, si ca ai vrut doar sa vezi cum reactioneaza. Cand totul este foarte evident insa, orice incercare este de prisos. Uneori este bine sa ne asumam "penibilitatea" in care am intrat pentru a nu ne ingropa si mai tare in aceasta.

   Povesteste-mi si tu o faza penibila din viata ta. Daca nu vrei sa stim cine esti, poti sa comentezi ca anonim. :)

@Pascu Adrian

De ce sa plec, de ce sa raman?

3 comentarii

 

   Inainte sa te apuci de citit, am sa te rog sa dai un play. Iti dedic aceasta melodie cu mult drag. Nu, nu sunt nostalgic, nu imi doresc alte timpuri ce sunt apuse si nici nu stiu daca mai vreau sa incerc sa schimb ceva. Stiu ca lucrurile mari se compun din cele marunte si daca vreau o schimbare, sa fac cum spunea inteleptul Mahatma Gandhi: "Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!" Nu spun ca oi fi eu vreun Mr. Perfectiune si ca eu le fac pe toate fara cusur, dar "cand ma uit in jur prind curaj" - ca sa-l citam si pe Ion Creanga pe jumatate.


   In fiecare zi incerc sa gasesc motive pentru care sa vreau sa raman in frumoasa noastra Romanie. Mint, nu mai incerc demult acest lucru, aproape in fiecare zi observ lucruri care ma fac sa imi doresc altceva. Stiu ca acum vor sari aceia care au reusit sa-si asigure un viitor in tara, dar nu vor preciza niciodata si metodele prin care au reusit, sau pe spatele cui isi castiga existenta. Avem cu totii prieteni sau cunostinte care muncesc pe 6-700 roni, in timp ce un patron castiga pentru fiecare muncitor de pana la 10 ori mai mult. Ok, bravo lor ca pot! Nu despre asta vreau sa vorbesc acum, a fost doar o paranteza.

   Romanu' este obisnuit sa faca o afacere din orice

   La locul de munca actual, am fost nevoit sa sun la o companie pentru a discuta cu un domn, imi raspunde o domnisoara de la resurse umane, intreb frumos daca pot sa iau legatura cu persoana in cauza, si pentru ca nu s-a putut, am rugat-o sa ii lase un mesaj din partea mea, la care aceasta imi raspunde: "Si mie ce-mi iese la toata afacerea asta?" Mi-e greu sa cred ca a fost doar o gluma nevinovata...

Alt roman pus pe facut bani ilicit

   Veneam spre casa de la munca. La orele 20 trebuia sa plece autobuzul din autogara Brasov. Luni si Marti am mers cu acelasi autobuz, insa Miercuri intreband la informatii, mi s-a spus ca a plecat mai devreme, desi domnului de la informatii i se citea usor pe fata o gogonata. Azi, cand am mers din nou la informatii, mi s-a spus cu jumatate de gura ca la ora 8 nu mai exista cursa de vreo 2 luni. Evident ca m-a pufnit un ras isteric, stiind ca eu mersesem cu 2 zile in urma. Urnatoarea explicatie a fost: "Pai pentru 2 oameni nu mai mergem, vedeti si voi daca mai aveti tren!". In cele din urma eu am plecat spre locul de unde stiam ca mai pot fi niste taximetristi pirat. Exact cum ajuns in acel loc, apare si micutul nostru infractor extrem de nervos aproape reprosandu-mi ca ar face cursa pentru mine si ca pierde acum 100 roni. 100 roni provenind din motorina pe care urma sa o vanda in cazul in care nu mai facea cursa. 

    Parerea mea este ca nu ai cum sa pierzi niste bani pe care nu-i detii. E ca si cum cineva s-ar plange ca a pierdut 5 miliarde pentru ca nu i-au iesit inca 4 numere la loto. Penibil!

   Astea sunt doar pataniile din ultimile 5 zile. 

   Acum te intreb si pe tine: "De ce sa plec, de ce sa raman?"

@Pascu Adrian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com