Vârsta contează !


   Auzim din ce în ce mai des despre „iubiri imposibile” devenite posibile; auzim despre  fete de 20 de ani care se „îndrăgostesc„ de câte un boșorog scârbos de 60 de ani, cu pielea creață și părul alb, care, pot să pun pariu că doar pastilele de potență îl mai ajută să facă ceva (poate nici alea). Mi-aduc aminte de vorbele unei fete, care spunea: „dacă tot nu-mi place de el, măcar bani să aibă”...Am mai auzit de asemenea de câteva ori că „bărbații cărunți sunt mai sexy” - însă bănuiesc că aceste vorbe erau valabile doar pentru aceia care au și niște chei de la un mercedes și de la o viluță, nu pentru majoritatea. 

   E tare ciudat să trăiești în această confuzie de falsa iubire a cuiva, când defapt ești îndrăgostit de bunurile acestuia (știu că multe fete chiar cred că iubesc :) )...dar nu am auzit sau văzut nicio fată care să se îndrăgostească de un bătrânel încrețit de vreme dar să fie sărac! de aici, zic eu, putem deduce foarte ușor că nu este vorba despre nicio dragoste :) ci doar despre bani.

   Am vorbit despre fete și boșorogi, pentru că așa se întâmplă de cele mai multe ori, însă am cunoscut un caz, destul de apropiat mie, când el - un tânăr la 26 de ani - ia o babă la vreo 55 de ani să-i fie alături la bine și la rău. Cu riscul de a părea misogin, acest caz era cam diferit de cel al fetelor; ea avea un trai destul de modest, și el muncea să o întrețină, apoi au plecat împreună în țări străine să-și facă un viitor. Sunt sigur că sunt și căsătorii din interes ale bărbaților, dar tind să cred că sunt  la o scară ceva mai mică.

   Să fac o paranteză, cred că nu mai era nevoie să mai aduc în atenție cazul „Mony și Irinel” de care sunt supra-mega-exasperat - m-am săturat de știrile cu și despre ei, deja cred că ei au plătit mass-media pentru știrile cu ei. Mi-e greu să cred că Irinel credea că Monica îl iubea - fiecare probabil avea un interes - ea s-a făcut cunoscută, iar el a profitat de corpul ei. Este imposibil să nu fi aflat despre ei...fie că ascultăm un post de radio, fie că citim un ziar, sau o revistă, dar mai ales la TV - norocul meu este că îmi petrec majoritatea timpului liber la calculator și aleg ce să citesc, ce să ascult, sau ce să vizionez.

   Așadar, este foarte evident că vârsta contează. Dacă îți iei un bătrânel lângă tine, este clar că după câțiva ani, tu o să fii în floarea vârstei, și o să ai „chef de viața” dar el/ea nu-ți mai poate oferi decât o plimbare cu căruțul lui/ei, iar conștiința ta nu te va lăsa să calci strâmb, pentru că așa ai promis: „...până când moarte vă va despărți...” dacă o să preacurvești te numești curvă - și nu cred că îți place titlul ăsta - așa că, fii atent/ă  ce-ți dorești! :). El o să-și dorească să iasă la o tablă sau un șah în parc cu ceilalți pensionari / iar ea va dori să iasă la o bârfă cu vecinele de bloc. Eu cred că este extraordinar ca vârsta celor doi să fie apropiată, și să îmbătrânească împreună, nu pe rând, și la o diferență uriașă. Cum poți să te îndrăgostești de unu care are cam aceeași vârsta cu tatăl tău, sau mai rău - să fie de-o vârstă cu bunicul...mie unul mi se pare de-a dreptul hilar și josnic. Poate că am prejudecăți dar eu le-aș numi pe aceste fete niște creaturi josnice, care sunt de vânzare ca orice obiect pe tarabele unei piețe.
   
   Unii susțin că dacă iubești pe cineva, defapt te iubești pe tine. „Iubești o persoană pentru că TU te simți bine cu ea” - deci o faci pentru tine. Este din ce în ce mai greu să facem distincție între iubirea egoistă și cea adevărată...Tu cum iubești?


 Dacă ți-a plăcut, sunt convins că o să-ți placă și: 
Suflet pereche
Dragoste la prima vedere
Banii și fericirea

   
@Pascu Adrian

3 comentarii:

Anonim spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hmmm , permite-mi sa fiu retinuta in privinta diferentei de varsta, discutam mai multe pe mess.. dar indiferent de cat de mare e diferenta intre cele 2 pers:
"O relaţie e ca o investiţie la bursă. Nu e sigură niciodată."

д†rα¢†i¤n on august 22, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hmmm foarte interesant postul . Bravo . :D

Adrian Pascu on august 23, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Multumesc frumos д†rα¢†i¤n ! ma bucur ca il gasesti interesant! :)

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com