DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!


   Așa m-am săturat de „laudismele” nației noastre de români - că suntem cei mai inteligenți, cei mai frumoși, cu sufletul cel mai bun, că suntem valori din naștere...și asa mai departe! 
   Hai să ne trezim un pic măcar dacă nu putem sa ne deșteptăm - din cele enumerate mai sus poate ne putem lăuda doar cu ce ne-a înzestrat Dumnezeu, și anume că ne-a făcut un popor de frumoși pupa-ne-am de simpatici ce suntem!

   Dar aia cu inteligența - nu e nici pe departe adevărată - cred ca avem gradul cel mai mare de analfabetism din întreaga Uniune Europeana. Avem și noi niște excepții cu care ne mândrim, dar sa fim serioși: mai mult de jumătate din populație sunt întruchipări ai șmecheriei, mârlăniilor, și a tot felul de mizerii atât face to face cât și pe internet. Până să avem noi voie să ieșim din țară, Europa nici nu își imagina câtă imaginație au românii când vine vorba de șmecherii. Vă propun să va uitați un pic pe lângă voi - în cartierul vostru, în orașul vostru, și sa numărați valorile și „șmecherii” - s-ar putea să aveți o surpriză dacă sunteți de părere că suntem un popor de deștepți. Cum am mai spus și într-o postare anterioară, peste nu foarte mulți ani o sa fim acoperiți numeric de țigani - pentru că le dăm ajutoare, îi susținem să nu muncească, și să trăiască pe banii celor care cotizează la stat. 

   În experiența mea de profesor, am putut observa că din 8 clase (în care predominau rromii cu 99%) la care eu predam, niciun părinte nu lucra!!! Dar cum este cu putință așa ceva? cum trăiau oamenii ăia? Pe deșteptăciunea românilor? Nu nu! Pe prostia lor!...Nu avem bani de salarii sau pensii, dar pentru ajutoare moca avem...ca doar ei votează nu? Îi  protejăm și le suflăm în cur până când ne-om duce dracu' toți, să le rămână țara lor! nu ca mi-ar părea rău, dar e nasol când prin lume suntem numiți hoți sau țigani...nu? :-s   Țin să precizez că și prin frumoasa, inteligenta, inimoasa, și valoroasa rasă de români sunt de asemenea porci și scrofițe care ne pătează imaginea, cel puțin la fel de mult ca țiganii. Acum înjurați-mă că nu sunt patriot, că nu îmi laud țara! Haideți! aruncați în mine!:)

   Zicem noi de italieni că  „vaaai dar ce proști sunt” , la fel și despre englezi...însă așa  proști cum sunt - ii spălăm la fund să trăim și noi pe lângă ei! Degeaba unii dintre noi știu mai multe limbi (străine :P) dacă nu și le valorifică. Dacă și noi eram la fel de proști ca ei, poate o duceam și noi mai bine. Suntem atât de deștepți încât furăm tot ce se poate, dacă se poate și de la muncă, ca, peste ani să rămânem fără serviciu,  sau, mai rău cu un salariu mizer, cu care nu poți să-ți acoperi nici alimentația. Cum naiba să meargă ceva în țara asta dacă se fura de la cel mai mic până la cel mai mare!? Nu vin să critic mai mult, pentru că nu am nici soluțiile, defapt una singură ar fi soluția: Să plecăm din țară cât încă se mai poate, mai târziu nu se știe ce bariere o sa avem la granițele scumpei noastre nații de isteți și dibaci!
   Gata nu mai scriu despre deșteptăciuni că ma ambalez ca niște părinți care-și cearta copiii fără niciun motiv real.:P

   Cât despre faptul că „românii au un suflet mare” o sa vă rog pe cei care citiți - să mă completați cu informații privitoare la acest subiect. Sunt românii săritori în caz de necaz ( în țară sau afară)? Nu vreau să par negativist, dar am auzit multe cazuri  care să îmi confirme de multe ori că românu' e dușmănos, nicidecum vreun sangvinic din naștere.
   
   Valorile la noi, au mai rămas doar în muzica lui Guță  și a artiștilor de manele, celelalte valori s-au cam evaporat și ele prin lumea largă unde sunt respectate pentru munca și eforturile susținute -  în primul rând prin răsplata cu un salariu mai mare de vreo 10 ori decât acasă (că până la urmă toate se rezumă la bani), și în al doilea rând - pentru ca ești respectat indiferent de munca depusă.
   
    Ar mai fi multe de spus, multe cazuri concrete, însă bănuiesc că le  cunoașteți personal, așa ca puteți să le scrieți chiar voi! :)
   Alte teme care te-ar putea interesa ar fi :De ce sunt oamenii așa?
M-am săturat de...
România rromales
Se caută un mincinos
De ce eu? de ce mie?
@Pascu Adrian

2 comentarii:

adriano on martie 27, 2012 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sti care e replica preferata a romanului ?
raspuns : " SI MIE CE_MI IESE!!!! :D

"porci" si "scrofitze"- :D :))) asta a fost tare :))) deja le-ai facut un compliment ;))) crede-ma
doamna scrofitza - ce fain suna ; "pai sunt o doamna nu !!!!!! :D

adriano on martie 27, 2012 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Capitolul " "Romanii sunt saritori"
As avea de facut cateva precizari : D
1. Romanii "sar "- la gatul tau ( cand nici nu te astepti !!!
"
2. romanii -" sar in sus de bucurie " - cand ti-ai pierdut locul de munca . ai ajuns in faliment etc ( dupa principiul sa moara si capra vecinului :P

3. Romani "sar sa te ajute sa scapi din banii din portofel, de pe card " -dupa principiul " ce-i al meu e si al tau :P

4. romani "sar sa te ajute "- si pe urma te intreaba - "Si mie ce-mi iese :D ?

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com