
Minciuna cea mai grava este cea pe care ti-o spui chiar tie, devenind astfel propria-ti victima, fiind tot mai greu de iesit din aceasta stare de complacere. Fii sincer incepand cu tine si experimenteaza apoi acest lucru si cu cei din jurul tau. Adevarul e cel care te elibereaza si te face sa te simti usor, relaxat si curat! Nu ai cum sa te simti confortabil atata vreme cat din gura ta iese un neadevar care te pune intr-o stare de tensiune. O minciuna naste pe alta devenind astfel o poveste fara sfarsit; in functie de minciuna, in timp pot aparea urmari mai grave decat poate cauza trantirea adevarului pur la momentul respectiv. Ce stare de bine poate sa te inunde daca reusesti sa te eliberezi de acest viciu care nu-ti da pace!
Adevarul este de cele mai multe ori mai sanatos si mai binevenit decat o minciuna in majoritatea cazurilor. Este bine de stiut insa, ca sunt si momente cand este de preferat ca adevarul sa fie usor ocolit spre binele aproapelui tau. Franchetea brutala denota dorinta de eliberare si chiar de invinovatire a celui care a cerut adevarul complet: "Ai vrut sa stii adevarul? uite! asta e adevarul!"
Cel mai greu imi este sa inteleg pe cei care mint fara un motiv serios (gen- amenintarea vietii, pierderea locului de munca s.a.), pe cei care mint ca un hobby, din dorinta de a parea ce isi doresc ei sa fie. Cum spuneam intr-un articol mai vechi despre minciuna, " in ceea ce ma priveste, pentru ca sunt un pic lenes, prefer sa spun pe cat se poate numai adevarul, ca sa nu fiu nevoit sa imi incarc memoria cu prostii inutile - daca minti o data, trebuie sa fii atent sa o spui la fel si a doua oara..."
Ca o incurajare in exprimarea adevarului fara alte dorinte ascunse am gasit un citat ce se potriveste perfect acestui articol:
"Nu sunt suparat ca m-ai mintit, sunt suparat ca nu te mai pot crede!"
Friedrich Nietzsche
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Scrie aici ce te apasă...!?