Mintim si noi un picut?


Nu de foarte mult timp mi-a fost recomandat un serial ce are ca tema principala demascarea minciunilor cu ajutorul citirii limbajului corporal. (Acesta se intituleaza "Lie to me" si ti-l recomand si tie. Il poti vedea online subtitrat pe vplay.) Acest serial a venit sa-mi confirme ceea ce deja stiam, si anume ca toata lumea minte. In incercarea mea de a-mi pastra sinceritatea si frenchetea, am inceput involuntar sa urasc minciuna si pe cei care o venereaza. De foarte putine ori se intampla ca minciuna sa nu fie descoperita mai devreme sau mai tarziu. Ar fi mai simplu sa lovesti o data cu adevarul decat sa lovesti de fiecare data cu o minciuna, nu crezi?

Minciuna cea mai grava este cea pe care ti-o spui chiar tie, devenind astfel propria-ti victima, fiind tot mai greu de iesit din aceasta stare de complacere. Fii sincer incepand cu tine si experimenteaza apoi acest lucru si cu cei din jurul tau. Adevarul e cel care te elibereaza si te face sa te simti usor, relaxat si curat! Nu ai cum sa te simti confortabil atata vreme cat din gura ta iese un neadevar care te pune intr-o stare de tensiune. O minciuna naste pe alta devenind astfel o poveste fara sfarsit; in functie de minciuna, in timp pot aparea urmari mai grave decat poate cauza trantirea adevarului pur la momentul respectiv. Ce stare de bine poate sa te inunde daca reusesti sa te eliberezi de acest viciu care nu-ti da pace!

Adevarul este de cele mai multe ori mai sanatos si mai binevenit decat o minciuna in majoritatea cazurilor. Este bine de stiut insa, ca sunt si momente cand este de preferat ca adevarul sa fie usor ocolit spre binele aproapelui tau. Franchetea brutala denota dorinta de eliberare si chiar de  invinovatire a celui care a cerut adevarul complet: "Ai vrut sa stii adevarul? uite! asta e adevarul!"

Cel mai greu imi este sa inteleg pe cei care mint fara un motiv serios (gen- amenintarea vietii, pierderea locului de munca s.a.), pe cei care mint ca un hobby, din dorinta de a parea ce isi doresc ei sa fie. Cum spuneam intr-un articol mai vechi despre minciuna, " in ceea ce ma priveste, pentru ca sunt un pic lenes, prefer sa spun pe cat se poate numai adevarul, ca sa nu fiu nevoit sa imi incarc memoria cu prostii inutile - daca minti o data, trebuie sa fii atent sa o spui la fel si a doua oara..."

Ca o incurajare in exprimarea adevarului fara alte dorinte ascunse am gasit un citat ce se potriveste perfect acestui articol: 

"Nu sunt suparat ca m-ai mintit, sunt suparat ca nu te mai pot crede!"
Friedrich Nietzsche

@Pascu Adrian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com