Fii recunoscator!


   In ultimele saptamani, am intrat in contact cu multe persoane care m-au incarcat cu energie negativa, vorbind numai despre evenimente mai putin faste din viata lor sau a altora. Eu inteleg ca omu' mai are nevoie din cand in cand sa se mai descarce, dar nu chiar non-stop, da-o'n masa! Chiar nu mai gasim nimic altceva de discutat? Mi-e dor sa intalnesc oameni mai increzatori, oameni care se vaita mai putin si fac mai multe pentru ei. Fiecare dintre noi are probleme, si culmea, fiecare dintre noi ar zice ca ale lui sunt mai mari. Suntem extrem de nerecunoscatori si niciodata nu vom fi multumiti, deci, nici fericiti!

   Nu imi face deloc placere sa stau de vorba cu oamenii care nu vorbesc decat despre alti oameni; in 95% din cazuri, nu se vorbeste de bine, sa fim seriosi. Ce-ar fi sa incercam ca de fiecare data cand vrem sa spunem un lucru negativ despre o persoana, sa il inlocuim cu unul bun, sau in cel mai rau caz, sa tacem.  Crezi ca ai putea? Macar de dragul experimentului. Ai sa vezi cat de eliberat te vei simti cand nu-ti mai deschizi gura doar sa-l vorbesti pe X ce a facut rau. "Daca nu ai nimic bun de spus despre cineva, mai bine taci, nu mai vorbi despre el" spunea un batran intelept. 

   Coplesit din cauza a ceea ce se intampla in jurul meu, si mai ales mie, nestiind sigur ce vreau sau ce caut, am gasit un articol ce vorbea despre recunostinta. Acesta m-a ajutat sa imi reamintesc ca problemele mele reprezinta prea putin comparativ cu motivele pe care le am pentru a ma bucura si a fi multumitor. Sentimentul de recunostinta ne ajuta sa vedem in fiecare moment din zi partea plina a paharului, aducand in acelasi timp o pace interioara care ne ajuta de asemenea, sa trecem mai usor peste lucrurile rele si grele din vietile noastre, chiar daca nu le intelegem.

   Daca si tu esti intr-o pasa proasta si simti ca emotiile negative te invadeaza, incearca sa te gandesti cat mai des pentru ce anume esti tu recunoscator pentru ca are efecte garantat - benefice. De asemenea iti cer sa lasi un comentariu cu una sau mai multe motive pentru care esti recunoscator. :)
   
@Pascu Adrian

4 comentarii:

Doina Sterea on septembrie 24, 2012 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sunt recunoscatoare pentru tot; pentru cele bune dar si pentru cele mai putin bune din care insa am avut ceva de invatat.Intotdeauna exista ceva ce trebuie invatat pentru a mai urca o treapta. Sanatate si pace!

Mihai Morjan on septembrie 27, 2012 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salut Adrian! Am dat start la proiect. Intra pe mine pe mess pentru detali.

Anonim spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sunt recunoscatoare pentru fiecare dimineata in care deschid ochii si vad lumina zilei. Sunt recunoscatoare pentru oamenii care ii am linga mine si ma iubesc asa cum sint. Sunt recunoascatoare ca Dumnezeu nu uita de mine, si are grija de cei pe care ii iubesc. Sunt re cunoscatoare tuturor greselilor pe care le-am comis, pentru-ca ele imi dau putere sa privesc in viitor cu alti ochi. Sunt recunoscatoare celor care m-au parasit cind aveam cea mai mare nevoie de ei, caci fara aceste trari nu aveam sa fiu ceea ce sunt la moment. Multumesc voua calatori prin viata mea , caci datorita voua am devenit mai puternica, desi atunci imi parea ca nu mai am nici o valoare si nu mai aveam pentru ce trai. Multumesc inka o data si sincer as vrea ca unii din voi sa va mai repetati calatoria prin viata mea. Va iubesc!

helen spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sunt recunoscatoare ca desi am avut o sesiune cu peripetii, am terminat astazi cu foarte bine!!!!

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com