Accepta, schimba sau pleaca


Te trezesti in fiecare dimineata, mergi la munca cu gandul ca azi o sa fie mai bine.. Pe la pranz iti amintesti ce ti-ai propus pentru astazi si realizezi ca nu e asa, "maine insa sigur va fi altfel!" incerci sa te minti... A doua zi pleci cu forte proaspete dupa o ceasca de cafea si istoria se repeta. Dupa cateva saptamani se instaleaza un inceput de depresie si te intrebi daca despre asta este viata? Acelasi lucru se intampla si atunci cand esti intr-o relatie in care oricat ai incerca, nu merge. Zi dupa zi, speri ca se intremeaza si o sa fie mai bine. Din pacate daca tu nu faci nimic, de la sine nu prea se rezolva nimic, timpul nu vindeca si nu rezolva, noi avem puterea asta.
Ai vazut deja in citatele motivationale de pe facebook ca persoana care are puterea sa iti schimbe viata esti chiar tu. Ok, ok, le stim cu totii, sunt minunate iar pe moment te fac sa crezi ca poti sa razbati...numai ca atunci cand te afli intr-o situatie critica, nu mai reusesti sa aplici nimic din pozitivisme, cum facem?  

Este necesara o gandire limpede, probabil greu de dobandit in vremuri tulburi. Omul care m-a ajutat sa vad imaginea de ansamblu atunci cand o(rice) situatie pare fara de sfarsit este Eckhart Tolle.

Avem la dispozitie intotdeauna 3 variante din care putem sa alegem indiferent de natura, marimea sau intensitatea problemei:

1. ACCEPTA - Incearca initial sa vezi daca situatia creata poate sa fie tolerata. Cantareste consecintele in cazul in care vrei sa faci o schimbare sau sa pleci. Nu ezita sa actionezi daca situatia prezenta te nemultumeste pe parcursul unui timp relativ indelungat.

2. SCHIMBA - Sa presupunem ca ce te face nefericit este locul de munca. Ce poti sa schimbi? Poti oare sa ai o conversatie cu un manager prin care sa faci anumite modificari cu privire la atributiile pe care le ai? Ai putea sa fii surprins cate probleme se pot rezolva cu o atitudine pozitiva si profesionala. Incearca!

3. PLEACA - Daca problema intampinata nu poate sub nicio forma sa fie acceptata ca situatie curenta in viata ta, nu poate sa fie nici schimbata, a ramas ultima varianta... Pleaca! 

"Sa te plangi de o situatie inseamna sa te victimizezi. Retrage-te din orice situatie care nu iti face bine, schimb-o sau accept-o. Orice altceva e nebunie." Eckhart Tolle

Bunastarea fizica, mentala si spirituala a ta ar trebui sa fie principalul tau scop in aceasta viata. Asigura-te ca actiunile tale contribuie la asta. Timpul nu iti rezolva problemele, el trece, sta sau probabil ca nici nu exista.

AP
@Pascu Adrian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com