Următorul pas


Atunci când te simți confortabil cu noua situație în care te afli, vine următorul pas ce te aruncă într-un nou meleag. Parcă nici nu ai gustat suficient din victoria anterioară și deja ești pe drum spre o noua provocare. Se pare ca viața, ca și mersul, este o continuă cădere spre înainte. În momentul în care următorul pas nu este așezat corespunzător
, cazi...

Îmi place sa cred că avem întodeauna de ales ritmul în care vrem să ne deplasăm, uneori însă vine valul și ne poartă in ritmul lui, ne dă impresia mereu ca am rămas in urmă și că dacă ne oprim acum pentru a ne trage sufletul, am pierdut totul și nimic nu o sa mai aibă rost - amuzant e ca atunci când  ești prins, orice moment pare cel mai important și nu poți sa te oprești niciodată.

Următorul pas și iureșul in care suntem prinși ma duce cu gândul la o poveste cu tâlc:

Era odată un om care avea un singur cal la căruță și intr-o zi, vede trecând pe lângă el un om care avea doi cai la căruță. Dorința a fost deja născută, astfel in cât in scurt timp și-a luat și el... doi cai la căruță. Tot mergând pe drum, trece pe lângă el în viteza un om care avea 3 cai la căruță nu a trecut mult până când a reușit să strângă suficienți bani să își cumpere încă un cal. Mergând mândru pe drum de data asta cu 3 cai la căruță, trece in viteza pe lângă el un om care avea 4 cai la căruță. Imediat a început sa se frământe cum să facă să își cumpere încă un cal. După multă muncă și stress, a reușit sa își mai ia încă un cal. Mergând pe drum, trece în viteza pe lângă el un alt om cu 5 cai la căruță. Evident fericirea ultimului cal cumpărat s-a terminat in acel moment... frustrarea și chinul pentru a cumpara alt cal au început din nou.

În acel moment  din parte opusa un vechi prieten se oprește în dreptul lui și după ce află motivul pentru care e supărat, îi spune: “ Dacă ești băiat deștept, întorci căruța și trăiești liniștit printre cei care au mai puțini cai decât tine la căruță...  Dacă ești prost, o iei înainte și te prinde moartea pe drum”

Nu e întotdeauna ușor să te oprești din strâns avere, o simpla analiza asupra proprii vieți ar trebui sa fie de ajuns. Fiecare dintre noi știm dacă merita efortul pentru următorul pas cu tot ce implică. Uneori următorul pas poate însemna spre exemplu un salariu mai bun însă in același timp reducerea inevitabila a timpului de calitate petrecut cu familia  sau cei dragi. Oare întotdeauna următorul pas este neaparat mai bun?







Povestirea a fost inspirata din Las Fierbinti ( https://www.facebook.com/Trebuie.sa.asculti/videos/1105409412874310/ )
@Pascu Adrian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com