Arta de a-ti gestiona viata



   Acest titlu apartine unei carti scrise de  Randi B. Noyes. Este o carte care se adreseaza atat adolescentilor cat si celor in etate. Este o carte in care sunt transmise sfaturi practice pentru viata, sunt descrise intamplari in care ne vom regasi, sunt expuse idei  pe care am vrea sa le memoram.

   Ce poate sa fie mai frumos decat sa te cunosti pe tine si sa stii cum sa reactionezi la diferitele situatii pentru a fi cat mai impacat. In lucrarea sa, "Arta de a-ti gestiona viata", Randi Noyes ne explica cum sa ne folosim inteligenta emotionala. Aceasta presupune imbinarea inteleapta a gandurilor si emotiilor, a sufletului si a mintii, creandu-se o armonie.

   Aceasta carte nu incearca sa te faca sa traiesti dupa anumite modele, ci dimpotriva, te ajuta sa te descoperi pe tine exact asa cum esti - "Daca ma urmezi si faci ce fac eu, atunci vei rata propriul drum, dar daca iti asculti inclinatiile, iti vei gasi intotdeauna drumul." Te responsabilizeaza, iti aduce in vedere ca tu esti singurul responsabil pentru succesele sau nereusitele tale.Tu esti propriul tau sef, si vestea buna este ca nu poti sa fii niciodata concediat.Tu esti la carma vietii tale!

   Intreaba-te ce anume iti place cel mai mult sa faci si astfel o sa descoperi care-ti sunt calitatile definitorii. Cu siguanta ca iti cunosti mult mai bine punctele tale slabe care parca te urmaresc permanent. Randi Noyes ne explica care sunt beneficiile consolidarii calitatilor si a subminarii defectelor. Asadar, pune un mai mare accent pe ceea ce poti sa faci, pe atuurile tale. Daca-ti ignori calitatile si vei incerca sa-ti cresti punctele slabe vei fi cel mai probabil mediocru pentru tot restul vietii.

   O alta idee subliniata de autoare este cea a recunoasterii sentimentelor negative si, cel mai important - metode de a le anihila. Randi considera ca este bine pentru noi sa ne exprimam furia, mania, gelozia impreuna cu restul colectiei de sentimente negative, insa doar intr-un singur mod - si anume - fara a-i impovara pe cei din jurul nostru. "Daca vrei sa urci pe un munte, nu este necesar sa ii arunci pe toti ceilalti in prapastie", pentru ca se poate si altfel.

   Spre sfarsit, cartea se transforma intr-un adevarat manual. Manual prin care fiecare este ajutat sa faca o incursiune spre propriul sine, pentru a se cunoaste mai bine pe sine. Cel mai important lucru in orice carte de dezvoltare personala este sa incerci sa aplici, nicidecum sa citesti cat mai mult. Mai bine citesti o carte si o aplici decat sa participi la un maraton de citit. Astfel probabil ca o sa fii bun teoretician... si atat!

   Cum vad eu aceasta carte?  Cred ca este un indreptar pentru viata fiecaruia dintre noi. Cum am precizat si mai sus, nu este vorba despre un model de urmat al vreunei personalitati. Aceasta carte te ajuta sa iti pui intrebarile de care ai nevoie pentru a te cunoaste mai bine, pentru a-ti dezvolta inteligenta emotionala, pentru a trai cat mai frumos si de a fi cat mai satisfacut de viata personala.
 
   Spor la citit prietene!
Adi  ;)
@Pascu Adrian

2 comentarii:

Cristi on martie 16, 2013 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Este o carte interesanta, cred ca o s-o citesc in viitorul apropiat.

Trebuie sa asculti on martie 16, 2013 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cristi
De multe ori cartile de dezvoltare persoanala au cate un titlu pompos si te indeparteaza - gen: "Cele 5 secrete ale vietii". Pe mine personal, nu ma fac sa le citesc, dar daca le deschid, cu siguranta gasesc multe idei sanatoase ce merita aplicate in viata personala.

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com