Doua luni din viata mea


Fara cateva zile, aproape doua luni s-au scurs de cand ma aflu pe taram albanez. Inainte sa plec, sunt intrebat "de ce Albania?", in aeroport sunt intrebat acelasi lucru de catre ofiterii de serviciu... la momentul respectiv nu pot sa spun ca am avut un raspuns clar, insa acum stiu sigur ca a meritat. Nu de putine ori, o tara mica despre care nu stii aproape nimic, precum Albania, iti poate oferi experiente unice; de aceea, dupa ce ai inchis ochii, iti recomand sa pui degetul pe o harta si... daca nu e apa, du-te! Oameni minunati asteapta sa fie descoperiti oriunde.

Am venit in Tirana, cu un proiect de voluntariat alaturi de alti 18 voluntari din 5 tari: Letonia, Franta, Italia, Spania si bineinteles, Romania. Oamenii astia m-au ajutat sa mai tai din prejudecatile pe care le aveam in mod special pentru letoni si francezi. "Stiam" ca letonii sunt foarte distanti si ca francezii sunt aroganti. Mergand insa pe acelasi principiu ca nu toti romanii sunt cersetori, nici celelalte natii nu au un singur fel de comportament. Oamenii trebuie tratati ca si indivizi, fiecare persoana e unica!

In ceea ce priveste Albania, primul soc la care am fost supus, a fost traficul. Culoarea verde a semaforului nu iti permite intotdeauna sa treci strada in siguranta. Pe de alta parte, daca treci strada printr-un loc nepermis, ai putea sa fii placut surprins vazand cum masina politiei opreste... opreste doar pentru a-ti acorda prioritate, nu pentru a te amenda. 
Cand locatia este noua, neprevazutul si ineditul sunt la ele acasa. Pot sa spun ca in Albania am facut cateva lucruri pentru prima oara. Printre altele, aici am degustat pentru prima oara picioare de broaste si tot aici m-am jucat pentru prima oara cu un scorpion pe care l-am gasit plimbandu-se prin casa. Numele lui este Thomas insa nu raspunde daca il strigi... :(


Daca planuiesti o vacanta in intr-un loc exotic, iti recomand Albania... Daca n-o sa gasesti scorpioni, cu siguranta o sa ai altceva mult mai interesant de povestit!

This is the question!

Sa ne revedem cu bine! 

Adi


@Pascu Adrian

4 comentarii:

Helen spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Thomas:)) si nu raspunde daca il strigi :)) scump tare!
mda...avem multe de pierdut avand prejudecati fata de oamni, tari, obiceiuri, religii si multe altele. deci sa ne inarmam cu o minte deschisa si o sa descoperim ceea ce multi altii nu au avut ocazia.

Bidrom on decembrie 04, 2013 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

interesant articol ;)

Anonim spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Interesant articol. Ce stiu despre Albania: acolo sunt scorpioni.
Pentru cat timp e proiectul tau? Ce fel de activitati aveti ?

Adrian Pascu on mai 24, 2014 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salut Razvan!
Imi cer scuze ca raspund atat de tarziu...
Am avut diverse activitati ale asociatiei dar cele de baza au fost promovarea voluntariatul in scolile din Tirana, si lucru cu copii cu nevoi speciale...

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com