NHShet de Anglia


   Nimeni nu merge cu cel mai mare drag prin spitale, pe la dispensare sau la medici in general. Bine, sa nu generalizez acum... Poti de exemplu sa mergi cu drag la un medic daca nu scopurile medicale te imping sa faci vizita :-). If you know what i am sayin'! :P

   N-am vrut nici macar sa ma inscriu la medic de familie aici in Londra, totusi, nu stii niciodata cand ai nevoie, e bine sa-l ai. Am zis ca daca oricum mi se deduc taxe si pentru asta, sa ma inscriu. Totul ok, pana aici.

   Din pacate, mai tarziu, chiar am avut nevoie sa apelez la GP (medicul de familie) unde in afara de una din cele 2 secretare, toti sunt indieni. Am sunat si m-au programat in 2 saptamani. Am intarziat undeva sub 10 minute (my fault recunosc), am venit cu o scuza plauzibila, si desi nu mai era nimeni acolo pentru ca era sambata, medicul a zis ca nu poate sa ma mai primeasca. Am facut o noua programare un pic mai tarziu, tot cam 2 saptamani si ceva a durat. Am venit la timp de data asta, insa jegurile m-au lasat sa astept 30 de minute in plus pentru ca bagau bangladeshienii si indienii inaintea mea. Aia care stau numai pe beneficii si aduc paguba statului, aia au prioritate in NHShet.

   Dupa ce mi-au zis sa iau aspirina ca sa imi treaca, m-au trimis mai departe tot le niste membri din familia lor colorata. Acolo aia cica se numesc fizioterapeuti. Aveam 6 sedinte programate. Daca inainte sa merg la ei inca mai exista o ordinte in coloana mea vertebrala, acum cu siguranta  toate vertebrele erau fiecare in alta parte. Dupa prima sedinta, mi-au zis ca e normal sa ma doara, am facut si a doua sedinta, nu prea mai puteam sa ma ridic din pat, am ajuns cumva din nou la ei, le-am spus ca nu pot sa continui si sa ma trimita sa fac un RMN.  Pentru asta a trebuit o noua programare la GP...  Cand am ajuns in sfarsit, mi-au zis ca in cateva zile o sa primesc o scrisoare cu detaliile unde pot sa fac programarea pentru RMN. Am primit-o in 4 saptamani dupa ce incepusem sa ii sun la fiecare a doua zi. Am primit-o in sfarsit, si cand m-am programat, surprizaa, se putea doar peste o luna! :)) Cred ca am ridicat tonul fara sa imi dau seama, si am insistat sa se intample mai devreme, si s-a putut in 3 zile.

   Zis si facut, acolo mi-au zis ca in 4 zile primesc rezultatele la GP. I-am sunat sa ma programez si m-au anuntat ca poate sa dureze pana la 6 saptamani. WTF!!! Cum naiba se trimit informatiile alea? prin porumbei prosti care se tot ratacesc sau cum?  Astazi, m-a sunat tanti de la secretariat sa imi spuna: "As a matter of urgency we have to book an appointment for you!"
M-am bucurat, zic poate rezolv saptamana asta. Apoi continua si imi spune ca, Miercuri, 29 iulie la ora 9 sa ma prezint la GP pentru a analiza radiografia. Am intrebat-o daca e o gluma, ca nu pricepeam, cum dracu' "as a matter of urgency" cand tu ma programezi peste o luna? Sunt eu nebun sau NHS e de cacat? 

   Toata tigania asta a inceput prin Decembrie si se va incheia pe 29 de iulie. Se va incheia pentru ei, problema sper sa mi-o rezolv cand o sa merg in tara.
Aaa, si mai zicea cineva: "pai ce vrei ma? e gratis!" Gratis? O fi pentru aia care vin cu 15 copii si stau aici pe beneficii, eu mi-am platit taxele si am acoperit cu siguranta si RMN-ul si consultul pentru inca vreo 3 bagdadieni.

   Despre pregatirea personalului medical din dispensarele de aici nici nu mai are rost sa vorbesc. Daca mergi la ei, mergi doar ca sa te trimita mai departe sau sa iti dea o aspirina. Eu cred ca astia au mers la ceva cursuri de vreo 2-3 luni si s-au facut medici de familie, altfel nu-mi explic, ei nu stiu nimic despre nimic, poate chiar asta o fi criteriul la angajare, care-i cel mai prost ala isi alege primul unde vrea sa fie medic. Ma asteptam sa gasesc altceva intr-o tara care ridica oarece pretentii. Data viitoare o sa ma gandesc de doua ori inainte sa merg la GP, am sanse foarte mari sa stiu mult mai multe decat ei despre orice problema de sanatate as avea.

   Hai opriti-ma unu' ca ma agit aici in fata calculatorului degeaba! :)

   Sanatate sa avem! Sper sa nu avem prea des nevoie de serviciile alora!
@Pascu Adrian

1 comentarii:

Lavinia Stoian on martie 07, 2016 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Si la spital daca te duci cu urgenta, in Anglia la fel e... iti dau aspirina (nu pe cea a saracului, sau apa calduta) si in rest acasa... trebuie la medic privat... si acolo chiar iti gaseste buba...

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com