Săracii care nu trebuie ajutați


   Dintotdeauna m-a frământat această... problemă a omenirii - am putea să o numin - săracii care nu trebuie ajutați! Zilnic vedem pe multe dintre străzile orașelor - cerșetori - unii dintre ei cu handicapul la vedere, alții cu pretinse handicapuri ascunse în felurite moduri, alții, sănătoși tun dar fără chef de muncă...că doar au oamenii bani și pentru ei. Sunt unii care vin pe la uși de sărbători în speranța că oamenii sunt mai darnici atunci - însă, daca le dai haine sau mâncare, le vei găsi aruncate la câteva zeci de metri mai încolo. Se apelează la sentimentalismla religie - chiar dacă ei sunt departe de Dumnezeu .Oare trebuie să-i ajutăm noi pe acești oameni?
   Majoritatea dintre ei sunt dependenți de tutun și alcool, și mare parte din bani sunt cheltuiți într-un mod anormal. Deci, chiar vrem să facem mai mult rău acestor oameni? i-am ajuta mai degraba daca i-am lăsa în pace.
      Cineva povestea: „am ajutat cu bani un sărac, și în ziua următoare își cumpăra trufandale pe care eu nu mi le-aș fi permis”  cu alte cuvinte - săracul din povestire - este doar nechibzuit, și chiar dacă ar avea dublul banilor pe care îi are lunar - el tot sărac ar fi! De asemenea cu toții cunoaștem cazuri când „săracii” se ascund în vile fastuoase, și totuși...cerșesc!!!
 Aș vrea dar, să le transmit un mesaj - în special francezilor (dar și altor nații care se plâng de rromi sau țigani - cum vreți să îi numiți)  - nu vă mai căcați pe voi că s-a umplut Franța de țigani , că voi îi susțineți să nu muncească...așa că vi-i facem cadou și vă trimitem și frații lor din lumea largă, că nu sunt nici ai noștri...! Probabil că ăsta a sunat a blestem!? pot și mai mult dar deocamdată le ajunge atât.
   În Biblie este scris: "Cere și ți se va da!".Probabil de aici  a pornit ideea de cerșetorie. Oare să fie pildele Mântuitorului un îndemn la cersetorie? Nici pe departe! Primul căruia ar trebui să cerem ceva este direct Lui Dumnezeu, însă cerșetorii sunt mereu în fața bisericilor si niciodată înauntru! 
   Haideți să vedem de ce factori este cauzat cerșitul: 
  •  incapabilitatea de a munci cauzată de un handicap;
  •  bătrânețe și sărăcie;
  •  viața de cerșetor poate fi aleasă de bună voie, având propria sa onoare în cazul unor ordine religioase din Europa apuseană ;
  •  din obligație pentru anumiți capi;
  •  lene;

   Vă recomand acest videoclip să vă faceți o oarecare părere despre cerșetorie și cerșetori!
@Pascu Adrian

2 comentarii:

Lucian Vâlsan on septembrie 20, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ştiu eu un cerşetor care acum se "chinuie" să cumpere casă în Bucureşti şi pentru al treilea copil argumentând zâmbind: Primilor doi le-am luat şi maşină şi casă, ba încă unuia în străinătate. Acu' am mai îmbătrânit dar măcar un apartament în Bucureşti tot îi iau şi ăstuia micu'. După aia cred că mă las de cerşit.

Şi ca ăsta sunt mulţi. Dacă insişti îţi dau numele lui dar el activează într-un oraş MIC ŞI SĂRAC (culmea!) al României.

Salut.

Helen spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Imi place mult, ai subliniat perfect problema saracilor, care sunt saraci pt. ca accepta mediocritatea in viata lor, oameni care daca au cativa banuti din care ar putea trai slab o luna intreaga, ei zic :"decat sa mananc paine cu gem si ciorba, mai bine mananc 2-3 zile asa cum trebuie, mezel peste mezel din alea cu stil, cascaval afumat si prajituri de la cofetarie", sa va spun ce fac dupa ce au spart toti banii pe drumul pana la toaleta: CERSESC.

Inca ceva, mi-am propus asta de mult timp, insa nu stiu cand il voi pune in aplicare, dar incercarea moarte n'are, data viitoare cand nu voi avea bani de bilet, voi cere unui cersetor, sigur are mai multi ca mine.

Este o problema destul de delicata, iar responsabilii trebuie sa fim noi, putem ajuta saracii, dar nu cu bani ci cu o ocazie de a se ajuta pe sine!
Succes!!!

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com