De ce sunt oamenii asa?


ipocrizie
   Am observat în ultimul timp, tot mai mulți oameni cuprinși de sentimente negative, lipsite de generozitate, de noblețe sufletească, fiind preocupați de lucruri mici, egoism, josnicie și mizerie. Acum nu știu ce să cred: așa or fi oamenii de când lumea și Pământul, sau sunt prostiți de vremurile astea !?
   De ce sunt oamenii invidioși, dușmănoși și ipocriți? De ce își doresc să moară și capra vecinului? De ce sunt atât de preocupați de ceea ce face cel de lângă ei? De ce observă paiul din ochiul altuia, dar bârna din ochiul lor nu-i deranjează? De ce lăcomia este cea mai mare calitate? -Acestea sunt doar câteva din întrebările la care mi-e foarte greu să găsesc răspunsuri.
   Se întâmpla adesea să ne creăm o falsă impresie potrivit căreia avem prieteni aproape; cuvântul ”prieten”, ar trebui folosit - după părerea mea - mai rar! Eu cred că am o mulțime de cunoștințe dar foarte puțini ”prieteni”, atât de puțini, încât i-aș putea număra pe degetele la o singura mână.
   Când sunt aproape, și amândoi în nevoi, cei doi ”prieteni” își fac promisiuni că se vor ajuta unul pe celălalt indiferent ce se va întâmpla, dar este foarte curios cum se repetă aceeași poveste parcă trasă la indigo: unul dintre cei doi, reușește să  plece undeva departe de granițele României, unde, evident se descurcă de vreo 10 ori mai bine și - ca prin farmec, uită complet de ceea ce altă dată însemna totul pentru el - prietenia. 
   Cu toții ar putea jura chiar, că pe ei nu îi schimba numărul banilor, sau culoarea lor, dar toate poveștile astea cunosc un singur final din păcate, pe care, cu toții l-am simțit pe pielea noastră dintr-unul din cele două puncte de vedere. Eu am experimentat până acum - doar prin prisma celui care rămâne prizonier în propria-i țară.
  Nu îmi place în general sa fac promisiuni sau să dau garanții, pentru că mie așa mi se pare, că nimic nu este sigur  și mai ales că o ”promisiune”, pentru mine, nu se încheie decât în momentul  în care s-a împlinit! Prefer să tac și să  încerc să fac...Nu știu ce îmi rezervă ziua de mâine, de aceea, îmi place sa păstrez o doză de imprevizibilitate.
   Ca să închei pe același ton, spun că urăsc ipocriții și ipocritele din răsputeri - atât de tare, încât le-aș jumuli  toate fețele alea false și m-aș că** pe ele - nu de alta, dar așa ar rămâne și ei cu o singura față da' bună. 


“Caracterul omului poate fi dedus din manifestarile lui marunte . Pentru lucrurile importante oamenii isi iau precautii ; in gesturile mici ei se manifesta dupa natura lor si fara a-si da osteneala sa se mai ascunda .”
Despre oameni – de Arthur Schopenhauer


    Am pus  aici - o melodie în asentimentul acestei postări!

  
   
   
@Pascu Adrian

15 comentarii:

Ralu on iulie 01, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

:)

Ralu on iulie 01, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

imi place. ai pus punctul pe "I".
astept sa mai scri si alte articole la fel de interesante :)

Flaviius on iulie 01, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mulțumesc de aprecieri!:)

Anonim spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Asta da descarcare:)).La partea cu prieteni si eu stau destul de rau...chiar foarte rau as zice.Dar de data asta sunt eu cea care a plecat departe.Nu mi-am uitat prietenii dar m-au uitat ei pe mine in momentul in care nu am mai avut posibilitatea sa ii sun.Ceea ce ma uimeste e ca exista mess-ul care e gratuit si nici acolo nimic-nici un mesaj amarat.Pana la urma am acceptat ideea ca ochii care nu se vad se uita.Imi e dor de ei dar acum fiecare avem alte preocupari si ceea ce ne leaga e o fosta prietenie dar alte puncte in comun nu vad.Invidioasa sunt si eu cateodata.Dar e mai mult o parere de rau decat invidie.Unii se chinuie atat de mult sa ajunga la ziua de maine,sa treaca cea de azi si altii....ei bine altii sunt fara griji.
Foarte frumos articolul.Cam asta e adevarul si arata bine scris ''pe hartie''.-blackfox

sebastian petre spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

"Acestea sunt doar câteva din întrebările la care mi-e foarte greu să găsesc răspunsuri." EI BINE FITI FOARTE ATENTI CA AM EU RASPUNSUL ! :

Ioan 12:40
„Le-a orbit ochii şi le-a împietrit inima, ca să nu vadă cu ochii, să nu înţeleagă cu inima, să nu se întoarcă la Dumnezeu, şi să-i vindec.”

2 Corinteni 4:4
a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.

1 Ioan 2:11
Dar cine urăşte pe fratele său este în întuneric, umblă în întuneric, şi nu ştie încotro merge, pentru că întunericul i-a orbit ochii.

sebastian petre spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

"Ca să închei pe același ton, spun că urăsc ipocriții și ipocritele din răsputeri - atât de tare, încât le-aș jumuli toate fețele alea false și m-aș că** pe ele - nu de alta, dar așa ar rămâne și ei cu o singura față da' bună. "

Matei 7:5
Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

Luca 6:42
Sau cum poţi să zici fratelui tău: „Frate, lasă-mă să-ţi scot paiul din ochi”, şi, când colo, tu nu vezi bârna din ochiul tău? Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

Flaviius on iulie 01, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ipocriții nu sunt frați cu mine...

Flaviius on iulie 01, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Într-adevăr m-am lăsat purtat spre final, de un val de ură, care nu pot spune că mă caracterizează neapărat. Sper să revin la sentimente mai bune și să rămân în zona aceea!

sebastian petre spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

say AMIN to that !!

ionut21z on iulie 01, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Oare melodia de la mine ti-a provocat starea asta?!
:-?

Flaviius on iulie 01, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Băi Ioane, nu-mi vine să cred...să știi că am ascultat-o pe repeat în timp ce scriam...și după ce am terminat mi-am dat seama că - DA - melodia ta a stors ce e mai rău în mine!:D

Bianca Tămaș on decembrie 01, 2011 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hmmm... Eu niciodata nu mi-am uitat prietenii. Eu mereu am iertat, eu mereu am spus DA :)
Iar apoi, cand am avut nevoie de ajutor... niciun suflet pe o raza de 2 km.
Oare de ce?
Bine... adevarul este ca am vreo 2-3 prieteni. :)
Siii... unul e in Franta:P

Mădălina on ianuarie 10, 2012 spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sunt de acord cu tine când este vorba de prieteni, dacă aş putea să le zic aşa. Ce'i drept nici cei mai buni prieteni cu care îţi faci inimioare în care să scrie "BFF" sau "You are my best friend". Un prieten adevărat nu se afirmă astfel, el este acolo şi când ţi s'a născut primul copil, dar şi când ţi'ai omorât soacra şi te ajută să acoperi urmele(aici parafrazez).
Ce vreau să subliniez este faptu' că nu'i vina lor că nu's priteni adevăraţi, e vinanoastră că îi alegem tocmai pe ei şi îi numim priteni adevăraţi.

Anonim spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

raspunsul e aici

http://www.revelatia.ro/docs/video.html

iar cel mai important capitol, aici

http://www.revelatia.ro/docs/wv_rt.html

Anonim spunea... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ma plictisesc

Trimiteți un comentariu

Scrie aici ce te apasă...!?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Trebuie sa asculti. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com